Mastercard luottokortti – korttivaihtoehdot Suomessa

Katsaus Mastercard luottokortti korttivaihtoehdot valikoimaan Suomessa, mukaanlukien Standard, Gold, Platinum, World, ja World Elite kortit.

Mastercard on amerikkalainen finanssipalveluita tarjoava yhtiö, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat luottokortit, pankkikortit, sekä prepaid kortit ostojen tekemiseen.

Suomessa Mastercard ei itse myönnä kortteja, vaan sen tekevät pankit ja rahoituslaitokset: Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Komplett Bank, Nordea, N26, OP (Osuuspankki), sekä Ålandsbanken.

Mastercard luottokortti - OP luottokortti.

Korttien nimet ovat hieman erilaiset pankista riippuen, ja niihin saattaa liittyä erilaisia ehtoja ja etuja pankin omien tarjousten ja päätösten perusteella. Saat yksityiskohtaiset tiedot kortin käyttöehdoista omalta pankiltasi.

Mastercard kortti – käytön edut

Kun hankit käyttöösi Mastercardin, sen käyttäminen on suunniteltu antamaan taloudellista vapautta ja valikoiman käyttöön liittyviä etuja.

Yhtiön luottokortilla laskuja maksaessasi saat maksuaikaa, sillä maksat ostoksesi laskulla jälkikäteen, ja voit näin aina tarkistaa maksujen oikeellisuuden.

Esimerkiksi, mikäli huomaat tiliotteellasi tai luottokorttilaskullasi korttitapahtumia, joita et tunnista, sinun tulee tehdä reklamaatio eli oikaisupyyntö viipymättä.

Kortin käytön etuihin kuuluu myös se, että useimmat luottokortin myöntäjät tarjoavat mahdollisuuden korttilaskun osamaksuun. Tälläisen edun käyttämisestä perittävä korko saattaa vaihdella huomattavastikin kortin myöntäjien välillä.

Jos kuitenkin maksat Mastercard laskun eräpäivään mennessä kokonaisuudessaan, lisämaksuja tai korkoja luoton käyttämisestä ei peritä.

Kun lähdet matkalle, Mastercardin kanssa sinun ei tarvitse vaihtaa rahaa toiseen valuuttaan ennen lähtöä – otat vain mukaan luottokorttisi ja voit käyttää sitä valuuttana miljoonissa eri kaupoissa, ravintoloissa ja hotelleissa globaalisti.

Mastercard maksaminen päätteellä.

Lisäksi Mastercard kortilla maksaminen ulkomailla on turvallisempaa kuin käteisen käyttäminen sekä helppoa, koska kortti on käytännössä myös valuuttamuunnin.

Maksaessasi ulkomailla voit maksupäättellä valita joko paikallisen valuutan tai eurot. Useimmiten on kannattavampaa käyttää paikallista valuuttaa.

Keskittämällä ulkomailla (ja kotimaassa) tekemäsi ostokset samalle kortille, pidät samalla selkeämmän kokonaiskuvan menoistasi, sillä ne näkyvät yhdellä laskulla eriteltynä.

Mastercard luottokortti vaihtoehdot Suomessa

Peruskortti luottokorttivalikoimassa on Mastercard Standard, jolla pääset maksamaan ostoksia miljoonissa ostopaikoissa ympäri maailmaa.

Mastercard kortti - Mastercard Standard luottokortti.

Lisäksi kortilla voi nostaa käteistä eri puolilla maailmaa automaateista, jotka on merkitty Mastercard logolla.

Standard on peruskortti, joka helpottaa sekä matkoja että arkipäiväistä maksamista.

Nordea Mastercard Gold kortti.

Mastercard Gold on paremmilla eduilla ja korkeammilla luottorajoilla varustettu luottokortti, jonka käyttö on Standard kortti joustavampaa isojenkin ostosten suhteen, niin arkipäivässä kuin matkoillakin.

Mastercard logo.

Mikäli matkustat paljon, Mastercard Platinum on yksi parhaista markkinoilla olevista luottokorteista tähän tarkoitukseen, tarjoten muun muassa pääsyn useiden lentokenttien VIP-loungeihin sekä golfklubeille.

Platinum Mastercard luottokortti sisältää mahdollisuuden käyttää hyväksesi houkuttelevia bonusohjelmia, erittäin joustavia takaisinmaksumahdollisuuksia, sekä Standard korttia huomattavasti korkeampia luottorajoja.

World Mastercard luottokortti.

Yhtä tasoa paremmat matkustusedut kuuluvat puolestaan World Mastercard korttiin, joka tarjoaa esimerkiksi usein paremman matkavakuutuksen, kortinomistajille suunnattuja erikoistarjouksia, sekä bonusta ostoksistasi.

Huippuluokan palveluihin ja korkeaan laatuun tottuneille luottokortin käyttäjille on olemassa oma Mastercard luottokortti, World Elite Mastercard.

Korttiin sisältyy muun muassa maksuton Concierge-palvelu, joka on käytettävissäsi puhelimitse milloin tahansa.


Concierge-palveluun voit tukeutua vaikkapa suhteessa sellaisiin suosittuihin ravintoloihin, joihin on normaalisti lähes mahdotonta saada pöytävarausta suoraan.