Mikä luottokortti

Mikä luottokortti vertailussa saat parhaan lähdön etsinnällesi käyttämällä Suomen Rahatiedon vuosittaisia, julkisia tutkimustuloksia.

Suomen Rahatieto (SRT) on yksi harvoista kotimaisista tutkimuslaitoksista, joka on erikoistunut kotitalouksien ja pienten yritysten talouksien hoitoon ja raha-asioihin liittyvään tutkimukseen.

Ajoittain nämä tutkimukset tehdään firman toimesta tilaustöinä esimerkiksi kotimaisille pankeille ja medialle, mutta usein tutkimukset tulevat tuloksiltaan mukaan myös julkiseen keskusteluun, printti-ja sähköisessä mediassa.

Yksi helpoimmista tavoista joilla saat Rahatiedon luottokorttivertailut käyttöösi on käydä firman nettisivuilla (www.rahatieto.fi), jossa on listattuna aina viimeisin julkinen luottokortti-vertailu.

SRT on tehnyt vuodesta 2003 saakka yhteistyötä kotimaisten talousmedian edustajien kanssa, tärkeimpänä yhteistyökumppanina Taloussanomat. Tämä yhteistyö on näkynyt muun muassa kotitalouksien raha-asioita käsittelevien artikkeleiden ja korkoseurannan yhteydessä.

Tämä tutkimus-yhteistyö on viime vuosina kattanut Taloussanomien kanssa samaan konserniin kuuluvat Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat.

Mikä luottokortti – halvimmat luottokortit Suomessa

Kun mietit omaan käyttöösi parhaiten soveltuvaa luottokorttia, käytännössä kustannuksiltaan edullisin kortti on usein varteenotettava vaihtoehto. Kustannusten lisäksi valintaasi saattavat vaikuttaa mm. korttiin kuuluvat lisäpalvelut ja sen luottolimiitin suuruus.

Suomen Rahatiedon tutkimuksissa on viime vuosina kustannusten suhteen pärjännyt etenkin S-Pankin vihreä VISA, joka oli kustannuksiltaan edullisin esimerkiksi tammikuussa 2013 tehdyssä tutkimuksessa (joka julkaistiin kokonaisuudessaan Veronmaksajain Keskusliiton julkaisemassa Taloustaito-lehdessä).

Tässä vertailussa S-Etukortti VISA voitti edullisuudellaan, sillä sen kulut osuuskaupan asiakasomistajille olivat vain 6,2 prosentin todellisella vuosikorolla.

Tähän tasoon verrattuna ero S-Etukortti VISA luottokortin sekä Suomen Rahatiedon tekemän vertailun kalleimman kortin (todellisen vuosikoron) välillä oli 10,7 prosenttiyksikköä.

Kun vertaat luottokortteja, sinun kannattaa käyttää vertailukohtana nimenomaan luoton todellisia vuosikorkoja, sillä tähän korkoon sisältyvät luotosta perittävän koron ohella kaikki muutkin luottoon liittyvät kustannukset, mukaanlukien avausmaksut, vuosi- ja kuukausimaksut sekä laskutuspalkkiot.

S-Etukortti VISA on myös ohjelmana yksi helpoiten ymmärrettäviä, sillä erilaisten avainasiakasohjelmien sijasta kaikki S-Pankin asiakkaat saavat luottokorttinsa edullisimpaan hintaan.


Tämän luottokortin etuihin kuuluu myös S-Etukortti VISA:n tuomat kanta-asiakas ja maksutapaedut, joissa saat S-Ryhmän bonusta kaikissa ryhmän toimipaikoissa.