Mikä on ASP tili maksimi talletus per kalenterineljännesvuosi?

Katsaus siihen usein esille nousevaan kysymykseen, mikä on ASP tili maksimi talletus per kalenterineljännesvuosi?

Kun avaat asuntosäästöpalkkio-tilin, pääset aloittamaan säästämisen vaivattomasti, ja ASP-säästämisen avulla voit päästä omaan kotiin nopeallakin aikataululla.

Vähimmäisaikatauluna ASP-säästämisessä on kaksi vuotta, mutta voit halutessasi säästää itsellesi sopivalla tallettamisen aikataululla pidempäänkin.

Tallettamiseen liittyy joukko perussääntöjä, mukaanlukien hyväksyttävien talletusten maksimi- ja minimimäärät euroina per kalenterivuosineljännes.

Kun pysyt näissä ASP-säästämisen luomissa puitteissa kahdeksan vuosineljänneksen ajan, pääset hakemaan poikkeuksellisin suotuisin ehdoin tarjolla olevaa ASP-asuntolainaa.

ASP tilin talletuksien euromääräiset rajat

Onnistunut ASP-säästäminen tarkoittaa sitä, että ASP-sopimuksen luomissa puitteissa saat talletettua tilillesi vähintään 10 prosenttia ensiasuntosi hankintahinnasta ns. omasäästöosuutena.

Talletukset tulee ajoittaa siten, että ASP-tilille pitää tehdä säästöjä vähintään kahdeksana kalenterivuosineljänneksenä.

Yhden kalenterivuosineljänneksen (eli 3 kk periodin) aikana talletuksen tulee olla vähintään 150 euroa ja maksimissaan 3 000 euroa. Voit jaottaa vuosineljänneksen sisällä talletukset esimerkiksi maksimin suhteen 1 000 euroa per kuukausi.

Kun ASP-tilisi osoittaa talletuksia näissä puitteissa vähintään kahdeksalta kalenterivuosineljännekseltä, pankki voi myöntää sinulle ASP-asuntolainan.


Sinun ei tarvitse tehdä talletuksia peräkkäisinä vuosineljänneksinä, vaan säästämisestä voi pitää halutessaan taukoa. Voit jatkaa säästämistä niin kauan kuin haluat, sillä laki ei luo ASP-säästämiselle ajallista takarajaa.