Mikä on kultainen American Express kortti?

Katsaus siihen, mikä on kultainen American Express kortti ja minkälaisia etuja sen omistaminen luo maksamiseen ja elämiseen.

American Express kultakortti, eli American Express Gold Card on Amexin lippulaiva maksukortti ilman ennalta määrättyä käyttörajaa, joka tarjoaa erinomaisen valikoiman huippuetuja.

Mikäli maksat Amex laskusi kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä, kortin käytöstä ei koidu korko- tai käsittelykuluja.

Voit valita Gold Card -jäsenyyden joko kuukausimaksupohjaisesti tai veloitettuna vuositasolla. Kultakortti-jäsenyysmaksu sisältää molemmissa tapauksissa yhden Gold Card -rinnakkaiskortin ja Membership Rewards-ohjelman.

Gold Card on omistuksessasi kullanarvoinen matkakumppani, sillä sen avulla saat mm. pääsyn yli 1 200 lentokenttäloungen valikoimaan ympäri maailmaa, pisteitä korttiostoksistasi, sekä täydentävän matkavakuutuksen sinulle ja koko perheellesi.

Kultainen American Express luottokortti.

Kultainen Amex kortti – Pääsy Lentokenttäloungeihin

Kun omistat Amex Gold Card -kortin, pääset sen sisältämän Standard-tason Priority Pass -jäsenyyden (johon voit liittyä ilmaiseksi) avulla yli 1 200 eri lentokenttäloungeen ympäri maailmaa.

Gold Card -kortin kautta hankittu jäsenyys sisältää neljä maksutonta lentokenttälounge-käyntiä yhden vuosijakson aikana.

Seuraavat saman vuosijakson aikana tapahtuvat vierailusi tulevat maksamaan 28 €/kerta (2019), samoin kuin mukanasi matkustavien vieraiden suhteen.

Löydät tarkat tiedot käytössäsi olevista lentokenttäloungeista, niiden sijainneista ja palveluista netti-osoitteesta PriorityPass.com.

Jos matkustelet paljon ja käytät lentokenttäloungeja eri puolilla maailmaa, sinun kannattaa harkita American Express Platinum Card -kortin hankintaa, johon sisältyy vapaa ja rajoittamaton pääsy näihin lounge-tiloihin vuoden aikana.

American Express Gold Card -kortti.

Kultainen American Express kortti – Matkavakuutus

Omistaessasi Amex Gold Card -kortin, sinun kannattaa käyttää sitä matkasi maksamiseen, sillä sen avulla saat voimaan muita olemassaolevia vakuutuksiasi täydentävän matkavakuutuksen, jonka kattavuus yltää perheenjäseniisi.

Tämä täydentävä matkavakuutus korvaa ilman omavastuuta esimerkiksi lennon myöhästymisestä ja peruuntumisesta, matkatavaroiden myöhästymisestä, sekä matkatapaturmasta johtuvia kuluja.

Lähes kaikkiin American Express kortteihin sisältyy muita vakuutuksiasi täydentävä matkavakuutus (jonka saat voimaan matkaessasi matkan kortilla), jossa vakuutuksen taso riippuu kortistasi – kattavin matkavakuutus löytyy Platinum- ja Gold Card -korteista.

Jos sinulle on jo tapahtunut tapaturma/sairastuminen matkalla, saat apua tilanteeseen soittamalla American Expressin palvelunumeroon +358 9 6132 0404.

American Express Gold Card – Pisteitä kortti-ostoksistasi

Kun maksat ostoksia Membership Rewards -ohjelmaan kuuluvalla kultaisella American Express kortilla, ansaitset pisteitä jokaisesta käyttämästäsi eurosta (1 piste / kortilla maksettu euro).

Näitä rahanarvoisia pisteitä kertyy kaikista kortilla tekemistäsi ostoksista, ja voit päättää itse milloin ja miten haluat näitä bonuksia käyttää.

Voit esimerkiksi vaihtaa kertyneitä pisteitäsi lentoihin tai hotelliyöpymisiin American Expressin yhteistyökumppanien kanta-asiakasohjelmissa (kuten Finnair Plus) tai voit vaihtoehtoisesti lyhentää niillä korttilaskuasi.

Näet ansaitsemasi pisteet kätevästi kirjautumalla online-tilillesi. Kun käytössäsi on Gold Card rinnakkaiskortti, myös sillä tehdyt ostokset kerryttävät pisteitä – mitä useampi kortti, sitä enemmän pisteitä.

Muita Amex Gold Card kortin etuja

Kultainen American Express kortin haltijana saat etuja autovuokraamo Hertzin Gold Plus Rewards -kanta-asiakasohjelmassa.

Näihin etuihin kuuluvat esimerkiksi autonluokan korotus, 10 %:n alennus normaalihinnasta, sekä lisäkuljettaja ilman lisämaksua.

Päästäksesi tosin hyödyntämään näitä etuja, sinun tulee Gold Card omistajana ensin liittyä Hertz Gold Plus Rewards -ohjelmaan.

Kortin omistamisen muihin etuihin lukeutuvat myös American Expressin tarjoamat helpot tavat saada konsertti- ja tapahtumalippuja valikoituihin tapahtumiin.

Etu on suosittu niiden Amex asiakkaiden keskuudessa, jotka käyvät usein erilaisilla keikoilla, konserteissa, tai muissa tapahtumissa.

Joskus voit ostaa liput ennakkomyynnistä ennen kuin ne tulevat julkiseen lipunmyyntiin, toisinaan taas liput ovat lippukiintiöstä, johon Amex on varannut lippuja myytäväksi vain omille kortinhaltijoilleen.

Näet ajankohtaiset ennakko- ja kiintiölippujen myynnit ja niihin liittyvät edut Amex Experiences -sovelluksen käytön avulla.

Gold Card kortti antaa lisäksi etuja ravintoloissa sekä arvostetuissa golf resorts -kohteissa eri puolilla maailmaa.

American Expressin kansainväliseen ravintolaohjelmaan kuuluu kaikkiaan yli 400 ravintolaa eri puolilla planeettaa, joissa saat joko alku- tai jälkiruuan veloituksetta, pullon viiniä aterian yhteydessä tai 20 % alennuksen laskusta (ei koske juomia).

Amex Gold Card -kortin omistajana voit liittyä maksutta arvostettuun Preferred Golf -ohjelmaan, jossa jäsenenä saat golfkierroksen kahdelle ilman lisämaksua jokaista kahden yön majoitusta kohden tai jopa 25 % alennuksen green fee -maksusta tietyissä golf-kohteissa.

Amex kultakortti luottokortti.

Kultakorttiin liittyvä käteisnosto ja Express Cash – palvelu

Kun olet Gold Card -kortinhaltija, voit hakea Express Cash -palvelun käyttöoikeutta, jonka puitteissa voit nostaa käteistä pankkiautomaateista tai tietyistä jäsenliikkeistä.

Ehtona Express Cash -palveluun mukaan pääsemiseksi kultakortin suhteen on se, että asiakassuhteen tulee olla kestänyt kuusi kuukautta ja kaikki kuukausilaskut on olla maksettuna viivästyksettä.

Kultaisen Amex kortin hakeminen

Pääset alkuun kultainen American Express maksukortin hakemisessa avaamalla yhtiön Suomen asiakkaille suunnatut sivut (www.americanexpress.com/fi/) ja tekemällä hakemuksen vaikka heti netissä.

Yhtiö käsittelee hakemuksesi turvatussa ja turvallisessa verkko-ympäristössä, ja hyväksytyn hakemuksen myötä korttisi toimitetaan sinulle noin 10 arkipäivän sisällä.

Huomaa, että päästäksesi käyttämään korttia sinun tulee aktivoida se joko osoitteessa americanexpress.fi/aktivoi tai Amex FI -sovelluksessa.

Samalla sinun kannattaa luoda American Express online-tili, jonka avulla pääset hallinnoimaan tilitietojasi, näet ajankohtaisen saldon, sekä kuuden viimeisen kuukauden tapahtumat.

Ottaaksesi kaiken ilon irti Gold Card -korttijäsenyydestäsi ja päästäksesi hyödyntämään kaikki sinulle kuuluvat mahtavat edut, sinun kannattaa lisäksi ladata mobiililaitteeseesi Amex Experiences -sovellutus.

Amex Experiences sovellus kertoo (vain kortinhaltijoille) mm. tietoja konserttilippujen ennakkomyynneistä ja kiintiölipuista.