Mikä on OP luottokortti tuoteturvavakuutus?

OP luottokortti tuoteturvavakuutus on Osuuspankin omistaja-asiakkaille tarjolla oleva ilmainen vakuutus, joka kattaa OP:n luottokorteilla maksetut tuotteet.

Jotta saisit OP tuoteturvan käyttöösi, sinun täytyy olla Osuuspankin omistaja-asiakas, sekä omistaa pankin myöntämän OP-Visa, OP-Visa Gold, OP-Visa Platinum, tai OP-Mastercard -kortin.

Mikäli olet jo Osuuspankin asiakas, voit liittyä omistaja-asiakkaaksi verkossa, soittamalla OP puhelinpalveluun 0100 0500, tai asioimalla pankin konttorissa. Jos et vielä ole osuuspankin asiakas, voit liittyä omistaja-asiakkaaksi konttorissa.

Liittymisen hinta on kertasijoituksena maksettava jäsenosuusmaksu, joka useimmissa Osuuspankki-ryhmän pankeissa on suuruudeltaan 100 euroa. Muita maksuja ei ole.

Liittymällä omistaja-asiakkaaksi saat Tuoteturvan ohella muun muassa päivittäiset OP pankkipalvelut edullisesti ja sinulle kertyy rahanarvoisia OP-bonuksia, joita voit käyttää pankkipalvelu- ja vakuutusmaksujen maksamiseen. Omistaja-asiakkaana voit myös ostaa, myydä, ja vaihtaa monia OP rahastoja kuluitta.

OP luottokortti tuoteturvavastuu.

OP Visa ja Mastercard luottokorttien tuoteturvan ominaisuudet

Tuoteturva on luonteeltaan kuluton vakuutus joka kuuluu automaattisesti kaikkiin omistaja-asiakkaiden OP-Visa, OP-Visa Gold, OP-Visa Platinum, tai OP-Mastercard -kortteihin. Vakuutusta ei voi ostaa erikseen.

Vakuutus on voimassa automaattisesti, eli sinun ei tarvitse tehdä mitään aktivoidaksesi sen, kun maksat OP:n luottokortilla credit- tai debit-ominaisuudella.

Tuoteturva antaa vakuutusturvaa ostoksillesi 180 päiväksi, puoleksi vuodeksi, niin varkauksien, kommelluksien, kuin rikkoutumistenkin varalta siitä hetkestä, kun esine on tullut kortinhaltijana sinun haltuusi.

Vakuutusturvan kattavuus toimi kaikissa korttiostoksissasi riippumatta siitä, missä ne on tehty – kotimaassa, ulkomailla tai verkkokaupassa.

Vakuutus kattaa myös rinnakkaiskortilla tehdyt ostokset, kun pääkortin omistaja on omistaja-asiakas.

Turva kattaa yksityiseen käyttöön hankitut esineet, esimerkiksi kodin elektroniikan, kuten television, tietokoneen, kameran, matkapuhelimen, kodinkoneet ja harrastusvälineet. Esineen tulee olla uusi, yksityiseen käyttöön hankittu ja sen hinnan pitää olla vähintään 75 euroa.

Esimerkkeinä siitä, mitä tuoteturva voi korvata ovat mm. tilanteet, kun upouudet silmälasit särkyvät, tuliterä tabletti pudotessaan rikkoontuu, tai puhelimen näyttö hajoaa.

Tuoteturvavakuutuksen omavastuu osuus on 75 euroa ja yksittäisestä esineestä korvataan enintään 2 000 euroa.

OP-Visa Gold luottokortti.

OP tuoteturvavakuutuksen vahinkoilmoitus

Tuoteturva on voimassa ja kuuluu automaattisesti kaikkiin omistaja-asiakkaiden OP-Visa, OP-Visa Gold, OP-Visa Platinum tai OP-Mastercard -kortteihin.

Vahingon sattuessa sinun tulee tehdä vahinkoilmoitus. Jos tuote on viallinen, ole yhteydessä myyjään. Jos tuote rikkoutuu muusta syystä hae korvausta Tuoteturva-vakuutuksesta.

Korvauksen hakemista varten tehtävän vahinkoilmoituksen voit tehdä OP-mobiilissa tai op.fi:ssä. Voit myös ilmoittaa vahingosta soittamalla OP korvauspalveluun.

Tuoteturvan omavastuuna on 75 euroa ja yksittäisestä esineestä saat korvausta maksimissaan 2 000 euroa.

Mitä OP luottokortin tuoteturvavakuutus ei korvaa?

OP luottokortteihin kuuluva tuoteturvavakuutuksen piirissä ja vakuutettuina eivät ole…

elintarvikkeet ja muut pilaantuvat tuotteet;
korut, jalokivet ja vaatteet;
elävät eläimet ja kasvit;
moottoriajoneuvot, kuten moposkootterit ja päältä ajettavat;
ruohonleikkurit, niiden osat, varusteet ja tarvikkeet;
käteinen raha, ulkomaan valuutta, matkashekit, matkaliput ja
arvopaperit; sekä
tietotekniikkalaitteisiin sisältyvät tiedot, tiedostot ja ohjelmat.

Lisäksi vakuutus ei korvaa vahinkoa…

jonka tapahtumahetkeä, -olosuhteita ja -paikkaa ei voida tarkoin määritellä;
joka on aiheutunut esineen katoamisesta tai unohtamisesta;
joka esineelle itselleen on aiheutunut sen rikkoutuessa siinä olleesta viasta tai esineen käyttövirheestä;
joka on aiheutunut esineen kulumisesta, hankaantumisesta, naarmuuntumisesta, syöpymisestä tai vastaavasta vähitellen tapahtuvasta ilmiöstä;
joka korvataan jonkin lain, takuun tai muun sopimuksen perusteella;
joka kohtaa urheiluvälinettä sitä käytettäessä tarkoitukseensa, ellei vahinko ole aiheutunut ulkopuolisen henkilön tuottamuksesta;
jonka seuraeläin on aiheuttanut pureskelemalla, repimällä tai raapimalla tai joka on aiheutunut seuraeläimen eritteistä; tai
tietotekniikkalaitteille syntyneitä vahinkoja, kun syynä on tietojen tai ohjelmien aiheuttama virhetila, virheellisyys tai toimintakyvyn lakkaaminen.

Tuoteturva-vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Kortit myöntää OP-Korttiyhtiö Oyj.