Mikä on Säästöpankin ostoturvavakuutus?

Säästöpankin ostoturvavakuutus on pankin myöntämiin luottokortteihin liitetty maksuton vakuutus, jolla saat turvaa kortin luotto-ominaisuudella ostettujen tuotteiden vahingoittumiselta.

Ilmainen ostoturva-vakuutus, joka on automaattisesti voimassa Säästöpankin Visa Classic Credit ja Visa Gold Credit -luottokortinhaltijoille, on voimassa 90 päivää vakuutetun tuotteen ostohetkestä.

Ostoturva on voimassa vain kulutuselektroniikalle, kodinkoneille, matkapuhelimille, IT-laitteille, sekä huonekaluille. Tuotteen pitää olla uutena ostettu ja maksettu kokonaisuudessaan Säästöpankin luottokortin sisältämällä luotto-ominaisuudella.

Vakuutus kattaa kortilla tekemistäsi ostoksista näissä kategorioissa vain yli 50 euroa maksavat tuotteet (alle 50 euroa maksavia tuotteita ei korvata, eikä alle 50 euron korvauksia makseta) ja niistä korvataan tuotteen vahingoittuminen 1000 euroon asti ja ilman omavastuuta.

Vuosittainen enimmäiskorvaus jokaista Säästöpankin myöntämää luottokorttia kohti on 2 500 euroa.

Ostoturvavakuutus turva vakuutetuille tuotteille vahingoittumiselta tarkoittaa tarkemmin määriteltynä äkillistä ja odottamatonta ulkoisesta syystä vakuutetulle tuotteelle aiheutunutta vahinkoa.

Vakuutetun tuotteen vahingoittuessa vakuutuksessa korvataan tuotteen korjauskustannus, tai mikäli tämä korjauskustannus ylittää alkuperäisen tuotteen ostohinnan, korvataan vastaavan tuotteen hankintahinta, aina vakuutusmäärään saakka.

Korvaus ei kuitenkaan missään tilanteessa voi ylittää alkuperäisestä ostokuitista näkyvää vakuutetun tuotteen ostohintaa.

Et voi siten hakea tuotteellesi korvausta ostoturvavakuutuksen pohjalta johtuen tuotteen sisäisistä vioista, rikkoontumisesta, varkaudesta, häviämisestä, tai normaalista kulumisesta aiheutuneesta vahingosta.

Ostoturvavakuutuksen myöntäjä on AIG Europe S.A. sivuliike.

Säästöpankki Visa Gold luottokortti.

Mitkä tuotteet Säästöpankki ostoturvavakuutus kattaa?

Ostoturvavakuutus kattaa kulutuselektroniikan, IT-laitteet, matkapuhelimet, kodinkoneet, sekä huonekaluja, jotka olet hankkinut yksityistä käyttöä varten, ja maksanut kokonaisuudessaan Säästöpankin luottokortin luottoominaisuudella.

Kulutuselektroniikka on pankin ehdoissa määritelty tarkoittamaan televisiota, radiota, stereoita, digi-sovitinta, CD- ja DVD- soittimia, satelliittivastaanotinta, videonauhuria, digitaalista tai muuta kameraa, videokameraa tai vastaavia kotikäyttöön tarkoitettuja tuotteita.

IT-laite tarkoittaa tässä yhteydessä vastaavasti pöytä- tai kannettavaa tietokonetta, taulutietokonetta (tablettia), tulostinta, skanneria, sekä pelikonsoleita, tai vastaavia kotikäyttöön tarkoitettuja tuotteita.

Matkapuhelin on määritelty tarkoittamaan matka- tai älypuhelinta, tai radiopuhelinta.

Kodinkone tarkoittaa määritelmällisesti puolestaan jääkaappia, pakastinta, pesukonetta, astianpesukonetta, kuivausrumpua, mikroaaltouunia, keittiöliettä, tuuletinta, silitysrautaa, painepesuria, lehti- ja roskapuhallinta, tai muita näihin verrattavia tuotteita, jotka on asennettu kotiin tai joita säilytetään ja käytetään kotona tai kodin piha-alueella.

Huonekalu tarkoittaa kategoriana yksityiseen asuntoon sijoitettuja ruokailuryhmiä, olohuonekalusteita, makuuhuonekalusteita, mukaan lukien tuolit, pöydät, sohvat, senkit ja rahit, sängyt, irralliset kaapit ja hyllyt, sekä akvaarioita tai terraarioita, sekä lamppuja, tai vastaavia kotikäyttöön tarkoitettuja tuotteita

Säästöpankki luottokortti ostoturvavakuutus vakuutusehdot.

Korvauksen hakeminen Säästöpankin ostoturvavakuutuksen perusteella

Kun vahinko uudelle kulutuselektroniikallesi, IT-laitteillesi, matkapuhelimillesi, kodinkoneillesi, tai huonekaluillesi on tapahtunut, sinun tulee tehdä korvaushakemus.

Vakuutuksen myöntäjälle, AIG Europe vakuutusyhtiölle, jätettävän korvaushakemuksen tulee sisältää ainakin seuraavat liitteet:

Ostotosite tuotteesta alkuperäisenä tai kopiona tai kopio tositteesta, josta käy ilmi vakuutetun tuotteen ostopäivä, valmistajan sarjanumero ja hinta.
Ostoasiakirjat tai luottokorttilasku, jonka avulla vahvistat, että tuote on ostettu kokonaisuudessaan Säästöpankin luottokortilla.
Tosite maksetuista korjauskustannuksista tai valtuutetun korjausliikkeen arvio korjauskustannuksista.

Voit ilmoittaa tapahtuneesta vahingosta suoraan internetin kautta osoitteessa: www.AIG.fi/vahinkoilmoitus

Sinun tulee laittaa tarvittavat liitteet mukaan sähköiseen vahinkoilmoitukseesi.


Mikäli sinulla on kysyttävää vahinkoilmoituksen tekemisestä, tai haluat ilmoittaa vahingosta kirjallisesti, sinun tulee ottaa ensin yhteyttä AIG:n asiakaspalveluun.