Nordea remonttilaina – Joustoluotto & vakuudellinen laina

Katsaus Nordea remonttilaina vaihtoehtoihin, joita ovat etenkin Joustoluotto, vakuudellinen laina, sekä peruskorjauslaina.

Nordean lainatuotteet kattavat monipuolisesti erikokoiset rahoitusvaateet pienistä pintaremonteista suuriin peruskorjauslainoihin saakka, tarjolla ollessa sekä vakuudettomia että vakuudellisia lainoja kodin remontointiin.

Vakuudettoman ja vakuudellisen remonttia varten otetun lainan erona on se, että vakuudettomassa luotossa pankki ei vaadi mitään vakuutta (tai takaajaa) sen saamiseen.

Nordea remonttilaina.

Tätä vastoin vakuudellista remonttia varten otettavaan lainaan sinulla täytyy olla pankin hyväksymä vakuus, jotta saisit luoton käyttöösi. Vakuutena voivat olla esimerkiksi remontin kohteena oleva koti, sijoitusasunto, tai muu omaisuus, vaikkapa talletus.

Nordea remonttilaina – Joustoluotto

Nordean kodin remontteihin sopivista luotoista suosituin on vakuudeton Joustoluotto, joka soveltuu rahoitusmuodoksi etenkin pienempiin kodin projekteihin, parannuksiin ja korjauksiin (maalaus ja tapetointi, pieni keittiö- tai kylpyhuoneremontti, jne).

Lainamääränä Joustoluotossa, jota voivat hakea vain Nordean asiakkaat, on 2 000 € – 50 000 €, ja laina-aikana, eli lainan takaisinmaksuaikana, 1-8 vuotta.

Nordea vakuudeton remonttilaina.

Laina-aikaan vaikuttavat asiakkaan valitsema kuukausieränmäärä, muutokset viitekorossa, pankin marginaali, sekä käytössä olevat lyhennysvapaat kuukaudet. Takaisinmaksu tapahtuu tasaerissä kuukausittain valittuna maksupäivänä.

Nordealla on olemassa netissä kätevä Joustoluotto laskuri, jolla voit haarukoida omaan talouteesi parhaiten sopivan luottomäärän ja kuukausierän.

Miten hakea Joustoluottoa Nordealta?

Jotta voisit hakea Joustoluottoa remonttiasi varten, sinun tulee täyttää muutama perusedelletys:

 • sinun tulee olla Nordean nykyinen asiakas, ja sinulla on Nordean pankkitunnukset,
 • olet jatkuvassa työsuhteessa tai eläkkeellä,
 • sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää, ja
 • asuinpaikkasi on pysyvästi Suomessa.

Huomaa, että Nordeasta voi hakea Joustoluottoa yhdelle tai yhteisesti kahdelle 18-vuotta täyttäneelle hakijalle.

Itse hakemuksen täyttäminen on tehty yksinkertaiseksi, ja se tapahtuu Nordean verkko- ja mobiilipankissa.

Jos käytät Nordea-mobiilipankkia, lainahakemus löytyy kohdasta Palvelumme > Lainat > Joustoluotto > Hae joustoluottoa. Nordean verkkopankissa lainahakemus on kohdassa Talous > Lainat > Hae lainaa.

Hakemuksessa kysytään tietoja haluamasi luoton ominaisuuksista, nykyisistä tuloistasi ja kotitaloudestasi, sekä työsuhteestasi.

Hakemuksen jättämisen jälkeen saat lainapäätöksen nopeasti, yleensä saman tien, kuitenkin viimeistään muutaman päivän sisällä. Nordea maksaa rahat tilillesi heti lainan myöntämisen jälkeen (maanantai-sunnuntai klo 7-22:30).

Takaisinmaksun suhteen voit muokata Joustoluoton maksuohjelmaa helposti verkko-ja mobiilipankin kautta milloin vain.

Nordea vakuudellinen remonttilaina

Toinen keskeisistä Nordea remonttilaina vaihtoehdoista on vakuudellinen pankkilaina, jossa lainamäärät ovat yli 15 000 ja laina-aikana 1-20 vuotta.

Isompiin tarpeisiin, kuten keskisuuriin ja suuriin remontteihin (keittiö- tai kylpyhuoneremontti, ikkunoiden ja ovien vaihto, jne), soveltuva laina vaatii kuitenkin aina vakuuden.

Kuten Joustoluotonkin tapauksessa, sinun tulee täyttää joukko perusvaatimuksia saadaksesi suuremman pankkilainan.

Näitä ehtoja ovat, että olet keskittänyt pankkiasioinnin Nordeaan ja sinulla on säännölliset tulot, sinulla on käytössäsi vakuus (esim. asunto, kiinteistö tai sijoitus), sinulla on suomalainen henkilötunnus ja kotiosoitteesi on Suomessa, ja että sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää.

Vakuudelliseen pankkilainaan liittyvät kustannukset koostuvat lainan korosta (viitekorko ja pankin marginaali) sekä kuukausittain veloitettavasta sopimusmaksusta.

Yksi vakuudellisen pankkilainan ominaisuuksista on kätevä LyhennysJousto, jonka avulla saat itse pienennettyä tai suurennettua lainasi erää joustavasti, ilman että sinun tarvitsee ottaa lainaasi lyhennysvapaata.

LyhennysJouston määrä voi olla 5-10 % lainasi määrästä. Esimerkki tapauksesta, jossa sinulla on 50 000 euron laina, jossa on 10 %:n LyhennysJousto. Voit tällöin halutessasi pienentää lyhennystäsi tai pitää maksuvapaata lyhennyksistäsi yhteensä 5 000 euron edestä LyhennysJouston kautta.

Nordean Peruskorjauslaina

Kolmas Nordean tarjoamista lainatuotteista remontteihin on Peruskorjauslaina, jonka saamiseen tarvitaan aina vakuus.

Laina on luonteeltaan tarkoitettu oman kodin perusparannuksiin, eli huoneiston tai rakennuksen remontteihin, joissa huoneistoa tai rakennusta muutetaan merkittävästi tasokkaammaksi aikaisempaan olotilaan verrattuna.

Perusparannus on laajempi remontti, esimerkiksi lämmitys- tai sähköjärjestelmän vaihtaminen tai kattoremontti, jossa remontin tuloksena parannetaan esimerkiksi kodin lämmitysjärjestelmiä tai kantavia rakenteita.

Nordean antamia esimerkkejä peruskorjausprojekteista, jotka soveltuvat Peruskorjauslainaan ovat muun muassa:

 • aurinkopaneelien hankinta ja paikalleen asennus,
 • lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien parantaminen,
 • koko saunaosaston, keittiön tai kylpyhuoneen uusiminen,
 • sähköjärjestelmien korjaaminen ja parantaminen,
 • perusteiden ja kattavien rakenteiden parantaminen,
 • nykyistä energiatehokkaammat ovet ja ikkunat,
 • jälkikäteen kiinteistöön rakennettavat autokatokset sekä varastot,
 • parvekelasien asentaminen,
 • kylmän varastotilan muuttaminen saunatilaksi,
 • salaoja – ja sadevesijärjestelmien uusiminen ja parantaminen, ja
 • vesi- ja viemärilaitteiden rakentaminen ja parantaminen.

Yksi viime vuosien keskeisistä remonttikohteista asunnoissa on ollut energiaremontti, jonka tarkoitus on parantaa kodin energiatehokkuutta ja joka soveltuu Peruskorjauslainan määritelmään.

Energiaremontissa esimerkiksi vaihdetaan kodin lämmitysjärjestelmä öljystä maalämpöön, mahdollisesti alentaen siten kuukausittaisia lämmityskuluja.

Nordea kannustaa asiakkaitaan omalla toiminnallaan näihin energiaremontteihin, joten sinun kannattaa lainaneuvottelun yhteydessä kertoa, minkälaista energiaremonttia olet tekemässä. Energiaremontteihin pankki saattaa tarjota alemman marginaalin kuin normaalissa peruskorjauslainassa.

Peruskorjauslainan hakeminen – Nordea remonttilaina

Peruskorjauslainan suuruus määritellään aina projektin mukaan lainaneuvottelujen yhteydessä, laina-aikana ollessa 1–35 vuotta.

Saadaksesi Peruskorjauslainank, tarvitset aina myös vakuuden. Vakuutena Nordealla toimii yleensä remontoitava koti, mutta vakuus voi olla myös vaikkapa sijoitusasunto tai muu reaalivakuus.

Itse Peruskorjauslainahakemuksen voi jättää suoraan Nordean verkkopankissa olevan lomakkeen kautta. Sinun tulee valita hakemuksen alussa lainan käyttötarkoitukseksi ”Remontointi ja/tai perusparannus”.

Nordea remonttilaina – KotiJousto

Yksi erikoistapaus Nordean lainamahdollisuuksien käyttöön remontin rahoittamisen suhteen on KotiJousto.

KotiJousto on Nordean lainatyyppi, jonka avulla pääset vapauttamaan velattomassa tai lähes velattomassa asunnossasi kiinni olevaa varallisuuttasi – myymättä asuntoa.

Usein tällaisesta lainasta käytetään termiä käänteinen asuntolaina.

Käänteisessä asuntolainassa asunto pysyy edelleen omistuksessasi ja maksat laina-aikana ainoastaan kuukausittaiset korkomenot. Laina maksetaan kerralla takaisin laina-ajan päätyttyä.

Pienin lainamäärä tällaisessa järjestelyssä on 20 000 euroa ja laina-aika on maksimissaan kymmenen vuotta, mutta voit maksaa lainan pois milloin vain. Kotisi säilyy laina-ajan edelleen omistuksessasi ja toimii lainan vakuutena.


Käänteisestä asuntolainasta saadut varat voit käyttää haluamaasi tarkoitukseen, myös esimerkiksi asunnon remontteihin.