OP ASP laina hakeminen ja edut

Osuuspankin kautta otettu OP ASP laina antaa monenlaisia etuja, etenkin jos hakeudut omistaja-asiakkaaksi, ja lainan hakeminen on tehty suoraviivaiseksi ja vaivattomaksi.

Kun avaat ASP-tilin OP-ryhmän osuuspankissa, tilille maksetaan 1 prosentin vuotuisen talletuskoron ohella 4 prosentin lisäkorkoa (kun asunto on hankittu, säästämisen aloittamisvuodelta ja enintään viideltä seuraavalta vuodelta) – kun ASP-sopimuksen ehdot täyttyvät sekä ensiasunto on ostettu ASP-tilin avulla.

ASP-tili on mahdollista avata jo 15-17-vuotiaana, mikäli sinulla on omalla työlläsi ansaittuja rahoja.

15-17-vuotiaana voit valita, haluatko kerryttää lisäkorkoa heti vai vasta täytettyäsi 18 vuotta. Tätä lisäkorkoa (4%) kertyy joka tapauksessa siltä vuodelta, jolloin olet valinnut lisäkoron alkavan ja enintään seuraavalta 5 vuodelta.

Sekä Osuuspankin ASP-tilin pääoma että sille maksettu talletuskorko kuuluvat Suomessa olevan talletussuojan piiriin laissa säädettyyn rajaan asti.

ASP-lainan hakeminen Osuuspankista

ASP-sopimuksen mukaan sinun tulee säästää OP:ssa olevalle ASP-tilille vähintään 10 % tulevan ensiasunnon arvioidusta hinnasta, vähintään kahdeksan kalenterivuosineljänneksen ajan (2 vuotta). Enimmäisaikaa säästämiselle ei OP:n ASP-tilillä ole.

Ensiasunnoksi hankittava kohde sekä siihen tarjolla oleva maksuton valtiontakaus riittävät usein vakuudeksi ASP-lainalle.

Normaalitilanteessa asuntoa vastaan voi saada lainaa 70 % asunnon käyvästä arvosta.

Lisävakuutena voidaan käyttää valtiontakausta, jolloin lainan määrä voi olla enimmillään 90 % asunnon kauppahinnasta.

ASP-lainan enimmäismäärä riippuu millä alueella ensiasunto sijaitsee. Rajana Helsingissä on 180 000 euroa, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla 145 000 euroa, sekä muualla Suomessa 115 000 euroa.

Omistaja-asiakkaan edut ja OP-bonukset pankkipalveluista

ASP-tilin omistajana tai ASP-lainaajana Osuuspankista voit hakeutua samalla myös omistaja-asiakkaaksi, kerryttäen asiakkuudestasi OP-bonuksia.

Omistaja-asiakkaalle kertyy OP-bonuksia esimerkiksi lainoista (myös ASP-lainasta), säästöistä ja sijoituksista, tileillä olevat varoista (myös ASP-tili), OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista ja kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista.

Voit käyttää OP-bonuksia OP-pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin, jotka voivat olla jopa maksuttomia bonusten ansiosta.

Omistaja-asiakkaana saat alennusta pankki- ja vakuutuspalveluista sekä OP Kodin palveluista.