OP opiskelijan luottokortti – edut ja hakeminen

Katsaus OP opiskelijan luottokortti vaihtoehtoon, kortin antamiin etuihin opiskelijoille sekä miten hakea korttia.

OP opiskelija kortti, joka on pankki- ja luottokortti yhdessä, on suunniteltu niille asiakkaille, jotka tarvitsevat joustavan rahoituslähteen korkeakoulu- tai yliopisto-opiskelujensa tueksi.

Luotollinen OP-Visa Credit/Debit -kortti on varustettu tätä silmälläpitäen hyvällä 2 000 euron luottorajalla ja alle 26-vuotiaalle yksi kortti on ilmainen.

OP opiskelijan luottokortti.

Kortin käyttöön saaminen on mahdollista ilman opintopistevaatimuksia eikä siihen sisälly vaatimuksia säännöllisistä tuloista, toisin kuin osassa muita opiskelijoille suunnattuja rahoitusratkaisuja.

Luottokortti opiskelijalle – arkikäyttö ja kortti vararahastona

Opiskelijan OP-Visa Credit/Debit -luottokortti on tehty ominaisuuksiltaan erityisesti opiskelijan arkeen ja mahdollisesti epäsäännöllisiin tuloihin sopivaksi ratkaisuksi.

Kun teet arkisia ostoksia kortillasi ja maksat luottokorttilaskun aina kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä, saat ilmaista (korotonta ja kulutonta) maksuaikaa keskimäärin 35 päivän ajan.

Kortti on kansainvälinen luottokortti, jolla voit maksaa kotimaassa, ulkomailla ja verkossa, joten sen avulla hoidat joustavan rahoituksen myös suhteessa opiskelijavaihtoihin tai matkusteluun opiskeluidesi aikana.

Voit liittää korttiin myös K-plussa-ominaisuuden. Opiskelijan K-plussaetuna saat 5% rahaa takaisin ruokaostoksistasi, jos ostat kuukaudessa vähintään 75:llä eurolla.

Kortilla voi nostaa käteistä rahaa käteisautomaattien ohella K-ruokakauppojen sekä Tokmanni-myymälöiden kassoilta (kassoilta enimmillään 200 euroa).

Helppoutta päivittäiseen asiointiin kuuluu kortin lähimaksuominaisuus, jolla maksat nopeasti pienet, enintään 50 euron ostokset ilman tunnusluvun näpyttelyä.

VISA Secure logo.

Visan finanssituotteena maksat kortilla turvallisesti myös verkossa Visa Secure palvelun avulla, jossa sekä kauppias että ostaja tunnistetaan luotettavasti. Tunnistat tätä turvapalvelua hyödyntävät verkkokaupat “Visa Secure” -logosta.

Turvallisuutta katoamisten tai väärinkäytösten varalta tuo lisäksi mahdollisuus asettaa Visa-kortillesi turvarajat.

Nämä vuorokausikohtaiset turvarajat voit asettaa OP opiskelijan luottokortti käteisnostoille, Visa Secure varmennettaville korttiostoille, ja verkkomaksamiselle sekä muille etäostoille. Rajat asetetaan erikseen kortin credit- ja debit-puolille.

Op.fi verkkopankki.

Turvarajat tulevat voimaan välittömästi kun olet asettanut ne haluamallesi tasolle OP-mobiilissa, op.fi verkkopankissa, Osuuspankin asiakaspalvelussa (puhelimitse), tai käymällä OP:n konttorissa. Voit muuttaa näissä palveluissa turvarajoja tarpeesi mukaan.

Kun teet ostoksia kortilla, voit aina ostostapahtuman yhteydessä valita, veloitetaanko ostoksesi debit-puolelta (eli suoraan pankkitililtäsi) vai credit-puolelta, jolloin voit hyödyntää kortin maksuaikaa tai käyttää kortin luottoa.

Korttiin liittyvän laskun eräpäivän voit valita neljästä eri vaihtoehdosta: 7., 15., 23., tai kuukauden viimeinen päivä.

OP mobiilipankki.

Kortin tapahtumien ja siten oman elämän rahankäytön seuranta on helppoa, joko suoraan OP-mobiilissa, Pivo-palvelussa, tai op.fi-verkkopankissa.

Voit ladata OP-mobiili ja Pivo sovellukset omasta sovelluskaupastasi.

OP-mobiilissa pääset tapahtumien seuraamisen ohella päivittämään kätevästi kortin tietoja ja Pivon avulla maksat myös puhelimellasi yli 50 euron ostokset lähimaksuna.

Omistaja-asiakkaan edut – OP opiskelijan luottokortti

Saadaksesi kaiken irti Osuuspankin opiskelijan VISA luottokortistasi, voit liittyä kortin hankkimisen yhteydessä pankin omistaja-asiakkaaksi.

Omistaja-asiakkaaksi hakeminen tapahtuu joko täyttämällä tätä varten tarkoitetun lomakkeen joko suoraan OP:n verkkopalvelussa, tai käymällä lähimmässä Osuuspankin konttorissa.

Luottokortin omistaja-asiakkaan etuihin kuuluu automaattisesti (vakuutusta ei voi ostaa erikseen) Tuoteturvavakuutus, joka kattaa OP-Visan credit- ja debit-korttiostokset.

Tuoteturvavakuutus, jonka myöntää Pohjola Vakuutus Oy, antaa lisäturvaa ehtojen mukaisiin ostoksiin puoleksi vuodeksi (180 päivää) ja 2 000 euroon saakka kotimaassa, ulkomailla ja verkkokaupoissa siitä hetkestä, kun esine on tullut haltuusi.

Tuoteturva voi korvata esimerkiksi tapauksessa, jossa upouudet silmälasit särkyvät, tuliterä tabletti-tietokone rikkoutuu pudotessaan, tai kännykän näyttö hajoaa.

Omavastuuna tuoteturvavakuutuksessa on 75 euroa ja toisaalta yksittäisestä esineestä korvataan vakuutuksen kautta enintään 2 000 euroa.

Omistaja-asiakkaana etuihin kuuluvat lisäksi muut tälläiseen asiakkuuteen liittyvät edut, kuten alennukset päivittäisiin pankkipalveluihin ja rahanarvoiset OP-bonukset, joilla voit vaikkapa maksaa pankkipalvelu- ja vakuutusmaksuja.

Voit omistaja-asiakkaana myös ostaa, myydä ja vaihtaa monia Osuuspankin rahastoja ilman kuluja.

Käytön hinta – OP-Visa Credit/Debit opiskelijan luottokortti

Jos olet alle 26-vuotias kun saat OP Visa opiskelijaluottokortin käyttöösi, se on maksuton, ilman kuukausimaksua tai päivittäisiä pankkipalvelumaksuja. Etu on voimassa vain yhdelle OP kortille per asiakas.

Mikäli olet yli 26-vuotias opiskelija ja Osuuspankin omistaja-asiakas, saat päivittäispalvelut eli OP-Visa-kortin, käyttötilin ja OP-verkkopalvelun 3,95 eurolla kuukaudessa. Omistaja-asiakkailla pankin palvelumaksut veloitetaan ensisijaisesti OP-bonuksista.

OP Visa luottokortti - OP opiskelijan luottokortti.

Kortin hinta yli 26-vuotiaille opiskelijoille ilman päivittäispalveluita on 2,95 euroa kuukaudessa.

Kortin luotto-ominaisuuden käyttöön liittyy erilaisia kuluja riippumatta siitä, minkä ikäinen kortinhaltija olet.

Korko tälle korttiluotolle on 3 kuukauden euribor + 8,95 %, sekä tilinhoitomaksu 3,50 euroa kuukaudessa.

Todelliseksi vuosikoroksi, laskettuna 2 000 euron käytössä olevalle luotolle, muodostuu 15,07 % (6/21), jos käytössä on päivittäispalvelupaketti.

OP mobiilimaksaminen.

Laskelma todelliselle korolle on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 2,95 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman suuruisena eränä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 156,15 euroa.

Luoton käyttöön liittyy kuluja myös silloin, kun nostat rahaa luottopuolelta (credit) käteiseksi – OP-Visa Debit -nostoista ei peritä kuluja.

OP luottokortit - OP opiskelijan luottokortti.

OP-Visa Creditillä rahaa käteiseksi nostettaessa kulut ovat kaksi euroa + 2,75 prosenttia noston arvosta.

Huomaa, että käteisnostoista tehdään aina katevarmennus eli rahan nostaminen toimii samalla periaatteella kuin käteisautomaateiltakin.

Tiliotteellasi näet eriteltynä sekä ostokset että käteisnostot. Credit-nostot näytetään eriteltyinä myös Visa-laskullasi.

OP opiskelijan luottokortti – hakeminen ja lopettaminen

Voit hakea OP-Visa Credit/Debit -luottokorttia, mikäli olet:

  • vähintään 18-vuotias,
  • OP:n pääasiallinen asiakas, ja
  • opiskelet korkeakoulussa tai yliopistossa.

Luottokortin hakeminen tapahtuu valitsemalla OP-nettisivuilta vaihtoehto “Hae korttia”, jonka jälkeen kirjaudut OP verkkopankkiin tunnuksillasi.

Sinun tulee täyttää OP opiskelijan luottokortti hakemustiedot avautuvalle lomakkeelle, jonka jälkeen voit jäädä odottamaan päätöstä kortin myöntämisestä.

Kun hakemuksesi on hyväksytty, saat kortin käyttöösi 1-2 viikon kuluessa valintasi mukaisesti joko suoraan kotiisi tai konttoriin toimitettuna.

Jos jossain vaiheessa et enää tarvitse korttia, voit lopettaa sen tarpeettomana.

Kortin voi lopettaa lähettämällä OP asiakaspalveluun joko verkkoviestin tai chat-viestin, kun olet kirjautuneena tunnuksillasi OP-verkkopalveluun, op.fi:hin.

Opiskelijan luottokortin lopetusviestissä sinun tulee ilmoitaa minkä kortin haluat lopettaa, lopetettavan kortin neljä viimeistä numeroa ja infon siitä, että tuhoat korttisi itse.


Kun tuhoat vanhan korttisi, sinun tulee leikata se huolellisesti useaan osaan niin, että siru ja magneettijuova tuhoutuvat käyttökelvottomiksi.