OP remonttilaina – Täsmäluotto & pankkilaina

Katsaus OP remonttilaina vaihtoehtoihin, mukaanlukien pankkilaina, Täsmäluotto, sekä Tarkkaluotto.

Osuuspankki tarjoaa kodin kunnostukseen kohdistettuja lainoja eri tarkoituksiin, olipa projektissasi kyseessä sitten pintaremontti tai laajempi peruskorjaus.

OP-pankin omiin remonttilainoihin on olemassa kolmea eri luottojen päätyyppiä: pankkilaina, Täsmäluotto, ja Tarkkaluotto. Lisäksi Osuuspankin kautta voi hakea pankin kumppaniliikkeiden tarjoamia luottoja remontteihin.

OP remonttilaina.

Jos olet päättänyt ottaa luoton juuri Osuuspankista, sinun kannattaa vertailla näitä eri lainamuotoja toisiinsa, selvittääksesi, millainen vaihtoehto sopii juuri sinun tarpeisiisi ja takaisinmaksukykyihisi.

Lainan määrän arviointi on yksi keskeisistä kokonaisuuden hahmottamisen osioista, sillä lainavaihtoehdot eroavat toisistaan esimerkiksi vakuuksien, koron, ja lainan maksimimäärän osalta.

Täsmäluotto – OP remonttilaina ilman vakuuksia

Keskeinen kodin kunnostamiseen tarkoitettu OP lainatuote on nimeltään Täsmäluotto, jossa voit saada lainaa remonttiin 2 000–15 000 euroa, ilman vakuuksia. Esimerkiksi tätä kirjoittaessa (2023) Täsmäluoton korko on 7,95 % + 3 kk euribor.

Täsmäluotto, johon et tarvitse takaajia tai vakuuksia, on haettavissa op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa, ja saat luottopäätöksen viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa.

Saat rahat tilillesi ja voit aloittaa remonttiprojektisi, kun hyväksyt luottosopimuksen. Huomioi, että voit hakea vakuudetonta OP lainaa vain, jos olet pankin asiakas.

Osuuspankki remonttilaina.

Lainamuotona Täsmäluotto toimii ilman yllättäviä kuluja, sillä lainaan liittyvän koron ja kuukausittaisen luotonhoitomaksun (6 € vuonna 2023) lisäksi et maksa lainasta muita kuluja.

Yksi Täsmäluoton eduista on se, että saat halutessasi lainalle vuosittain yhden maksuvapaan kuukauden. Maksuvapaana kuukautena sinun ei tarvitse lyhentää luottoa eikä maksaa korkoja.

Miten haet Täsmäluottoa?

Sinun tulee olla OP-asiakas, mikäli haluat hakea Täsmäluottoa. Jos et ole vielä asiakas tai sinulla ei ole OP:n tunnuksia, varaa aika lähimpään OP:n konttoriin asiakkuuden aloittamista varten.

Jotta sinulle voitaisiin myöntää tätä lainaa sinun tulee täyttää asiakkuuden ohella muutama lisäehto. Näihin lisäehtoihin kuuluvat:

  • vähintään 23-vuoden ikä,
  • säännölliset palkka- tai eläketulot,
  • riittävä maksukyky lainan takaisinmaksua varten,
  • olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, sekä
  • pysyvä asuinpaikkasi on Suomessa.

Mikäli täytät nämä perusvaatimukset voit jättää lainahakemuksesi op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa, luottopäätöksen tullessa kahden pankkipäivän kuluessa. Rahat siirtyvät heti tilillesi, kun olet hyväksyt luottosopimuksen.

Lainan takaisinmaksun aikataulu ja sen erät sovitaan jo lainaa hakiessa. Voit halutessasi kuitenkin muuttaa OP remonttilaina luoton maksuerien suuruuksia, lainan eräpäivää, tai ottaa käyttöön maksuvapaan kuukauden.

OP laina mobiili.

Muutokset tulevat voimaan seuraavan kuukauden Täsmäluotto-laskutukseen. Jo muodostettua laskua ei voi kuitenkaan muuttaa.

Täsmäluoton voi maksaa myös nopeutetussa aikataulussa pois, eli enemmän kuin sovitun lyhennyksen verran, tai vaikka koko lainan kerralla pois.

Maksusuunnitelman muutoksista maksuvapaan kuukauden suhteen voit hakea yhtä tällaista kuukautta per vuosi (maksuvapaa on joka vuosi sama kuukausi). Tällaisen kk aikana sinun ei tarvitse lyhentää luottoa eikä maksaa lainan korkoja.

OP remonttilaina – pankkilaina

Toinen keskeinen Osuuspankin kodin kunnostamisen luottomuoto on pankkilaina, eli OP remonttilaina vakuuksilla, summille aina 10 000 eurosta ylöspäin, ilman ylärajaa.

Lainaa remonttiin pankkilainan muodossa voit hakea yksin tai yhdessä toisen henkilön kanssa yhdessä, riippumatta siitä oletko jo ennestään OP-pankin asiakas.

Koska kyseessä on vakuudellinen laina, korko pankkilainassa on tyypillisesti huomattavasti vakuudetonta lainaa halvempi, koska vakuuksien olemassaolo vähentää lainan riskiä pankille.

Kuinka paljon edullisempi tälläinen OP remonttilaina vaihtoehto on, määräytyy asiakaskohtaisesti – tyypillisesti remonttia varten otetun pankkilainan korkona (vuonna 2023) on ollut noin 3 – 5 % + 12 kk euribor.

Pankkilainaa varten sinulla tulee olla pankin hyväksymä vakuus. Vakuutena on etupäässä asunto-omaisuus, esimerkiksi oma asunto, sijoitusasunto, tai mökki.

Huomaa, että vakuudeksi tarjotun asunnon ei tarvitse olla velaton, jotta sitä voisi tarjota vakuudeksi lainalle.

Myös muunlaista omaisuutta, kuten sijoituksia, metsää, tai säästöjä, on mahdollista käyttää remonttilainaan vakuutena. Sen sijaan et voi käyttää autoa tai kulutustavaroita, vaikkapa elektroniikkaa, vakuutena.

Pankkilainaa voi Osuuspankin kautta otettuna turvata erikseen pankin tarjoamien tuotteiden, takaisinmaksuturvan tai korkokaton, avulla.

OP pankkilainan hakeminen ja takaisinmaksu

Voit hakea pankkilainaa suoraan OP-pankkipalveluksella, myös toisen pankin tunnuksilla, jos et ole vielä Osuuspankin asiakas.

Lainahakemuksen täyttäminen, johon saat juuri sinulle räätälöidyn lainatarjouksen, ei sido itse lainan nostamiseen Osuuspankista. Päätös pankkilainan myöntämisestä tulee yleensä 1 – 3 pankkipäivän aikana.

Koska lainan ehdot räätälöidään Osuuspankissa asiakaskohtaisesti, myös pankkailainan takaisinmaksu on sinua varten suunniteltu.

Lainaan liittyen voit keskustella laina-aikana Osuuspankin kanssa lyhennysvapaasta tai lainamuutoksista, mikäli takaisinmaksuun tulee tarve sopeuttaa se ajankohtaiseen elämäntilanteeseesi.

Remonttia varten ottamasi OP-pankkilaina on mahdollista maksaa takaisin ennenaikaisesti milloin vain. Laina päättyy silloin, kun viimeinen erä on maksettu.

Osuuspankki Tarkkaluotto – OP remonttilaina

Kolmas Osuuspankin vaihtoehtoehto kodin kunnostamisen rahoittamiseen luotolla on OP Tarkkaluotto: 2 000–30 000 euron kertaluotto ilman vakuuksia.

Kyseessä olevaan luottoon liittyy aina asiakaskohtaisesti määritelty, luottoriskiin perustuva lainakorko, joka (2023) muodostuu 4,5–12,95 % marginaalista + 3 kk euriborista.

Tarkkaluotto on kerralla nostettava, vakuudeton laina, joka on tarkoitettu arkipäivän yllättävien tilanteiden rahoittamiseen, remontteihin, tai suurempien hankintojen toteuttamiseen.

Sinällään luoton käyttökohde ei vaikuta päätökseen, eli sinun ei tarvitse eritellä lainaa hakiessasi sen käyttötarkoitusta.

Miten hakea OP Tarkkaluottoa?

Voit jättää OP Tarkkaluottoa varten tarkoitetun hakemuksen suoraan Osuuspankin verkkopalvelussa.

Ennenkuin jätät hakemuksen, sinun tulee täyttää muutama perusvaatimus, kuten, että olet vähintään 23-vuotias Osuuspankin asiakas, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, pystyt hoitamaan nykyiset maksuvelvoitteesi ajallaan, olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä, ja että pysyvä asuinpaikkasi on Suomessa.

Luottopäätöksen saat vastaamalla muutamaan lainahakemuksessa olevaan kysymykseen. Kysymysten tarkoituksena on tarjota sinulle sopivan kokoista lainasummaa, jossa otetaan huomioon sekä maksukykysi että taloutesi kokonaistilanne.

Luottopäätökseen vaikuttavat antamiesi vastausten lisäksi OP:n asiakastiedot sekä ajankohtaiset luottotietosi.

Yksistään lainapäätöksen hakeminen ei sido kuitenkaan nostamaan itse lainaa.

Luottopäätös, joka on voimassa 30 päivää, sisältää sen, kuinka paljon sinulle voidaan maksimissaan myöntää lainaa sekä henkilökohtainen lainakorkosi.

Saatuasi luottopäätöksen voit valita sinulle sopivan lainasumman ilmoitettuun maksimimäärään saakka ja lyhennyserän. Halutessasi voit myös valita yhden vuosittaisen maksuvapaan kuukauden, jolloin sinun ei tarvitse lyhentää luottoa eikä maksaa korkoja.

Jotta saisit OP Tarkkaluoton käyttöösi, sinun on vielä viimeisteltävä luottosopimus, jonka jälkeen rahat siirretään tilillesi, ennen klo 23 jätettynä yleensä saman päivän aikana.

OP Tarkkaluotto, johon ei kuulu avausmaksua, sisältää lainan takaisinmaksun ohessa vain koron ja kuukausittaisen luotonhoitomaksun (6 € vuonna 2023) – ei muita kuluja tai ns. piilokuluja.

OP Tarkkaluotto on mahdollista maksaa takaisin sovittua nopeammin missä vaiheessa tahansa laina-aikaa, myös koko luoton suhteen kerralla, ilman kuluja. Voit tehdä muutoksia myös luottosi maksuerään ja eräpäivään.