Osuuspankki verkkopankki – OP mobiilipankki

Katsaus Osuuspankki verkkopankki ja OP mobiilipankki palveluihin ja niiden käyttöön, tunnistautumiseen ja verkkopalvelun käytön etuihin.

Osuuspankki-ryhmän verkkopankki, Op.fi-palvelu, on monipuolinen verkkopalvelu, jossa voit hoitaa pankki asioitasi sekä OP Pohjolan kautta olevia vakuutusasioitasi.

Op.fi-palvelua voit käyttää niin tietokoneella, tabletilla, kuin kännykälläkin, sekä kirjautuneena että kirjautumatta.

Osuuspankki verkkopankki - OP verkkopankki.

Palvelun 100% käyttö vaatii OP verkkopalvelutunnukset ja niillä sisään kirjautumisen, sekä matkapuhelimen, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä – esimerkiksi tilitietojen katsomisesta ja maksun vahvistamisesta voidaan tarvittaessa lähettää vahvistukseen tarvittavat tiedot tekstiviestillä.

Jotta pankki-asiointisi olisi mutkatonta, internet-yhteytesi tulisi olla riittävän nopea ja selaimesi tulisi sallia evästeiden ja JavaScriptin käytön.

OP verkkopankki kirjautuminen - Osuuspankki verkkopankki.

KUVA: Osuuspankki verkkopankki sisäänkirjautuminen.

Palveluun tunnistautuminen on mahdollista käyttäjätunnuksella sekä OP Mobiiliavain sovelluksella tai avainlukulistan avulla.

Näistä Mobiiliavain on ensisijainen tunnistustapa kaikissa OP palveluissa ja pankki suositteleekin, että tutustut sen ominaisuuksiin ja otat sen käyttöösi. Asioidaksesi avainlukulistalla, valitse tunnistustavaksi avainlukulista.

Jos sinulla ei ole vielä verkkopalvelutunnuksia, saat ne varaamalla ajan Osuuspankin konttoriin.

Kirjautuminen myös muiden pankkien (Nordea, Danske Bank, Aktia, Handelsbanken, S-Pankki, Säästöpankki, Ålandsbanken, POP Pankki, Oma Säästöpankki) verkkotunnuksilla on mahdollista.

Muiden pankkien tunnuksilla tunnistaudattessa palvelun kattavuutta on tosin rajattu vain tiliotteesi näkemiseen sekä vakuutus- ja vahinkoasioitesi & eläke- ja säästöhenkivakuutuksiesi hoitamiseen.

Osuuspankin omilla tunnuksilla sisäänkirjautuessasi Op.fi verkkopankkipalvelun kautta tarjolla ovat muun muassa:

 • päivittäiset pankkiasiat (maksut jne.)
 • vakuutusten otto
 • talouden suunnittelu laskureiden avulla
 • lainatarjous pyynnöt tai lainan maksusuunnitelman muutospyynnöt
 • korttiluoton haku, korttitapahtumien seuranta
 • tilitapahtumien seuranta ja vanhat tiliotteet
 • säästämisen ja sijoittamisen tuotteet
 • pankkiasiointiin liittyvien valtakirjojen anto

Kirjautuneena verkkopankkiin saat tarvittaessa välittömästi apua pankki-asioihisi myös OP chat -asiakaspalvelusta.

OP mobiilipankki – Osuuspankki verkkopankki kännykässä

OP mobiilipankki, eli OP-mobiili sovellus, tarjoaa aina mukanasi olevan tavan hoitaa pankki- ja vakuutuspalveluitasi.

OP-mobiilin kautta voit esimerkiksi maksaa laskuja (myös kätevästi virtuaaliviivakoodilla), hakea ja lyhentää lainoja & tehdä niihin muutoksia, hoitaa säästöjäsi (kuten rahastosäästäminen) ja sijoituksiasi, järjestellä luottokortti asioitasi (mukaalukien kortin hakeminen ja sulkeminen), tehdä vahinkoilmoitukset, sekä paljon muuta.

Mobiilipankki sisältää lisäksi erilaisia maksuttomia oheispalveluita, kuten Talouden tasapaino -palvelun, jonka avulla voit paremmin hahmottaa millaisia menoja ja tuloja sinulla on.

OP mobiilipankki - Osuuspankki verkkopankki.

Mikäli olet Osuuspankin omistaja-asiakas, mobiiliversio OP verkkopankki palvelusta antaa mahdollisuuden lunastaa omistaja-asiakkuuteen liittyviä etuja, mm. eturivin paikkoihin, majoituksiin, ja moniin muihin OP:n yhteistyökumppaneiden tarjoamiin etuihin liittyen.

Jos otat mobiilipankissasi ilmoitukset käyttöösi, niin saat laitteeseesi ilmoituksia esimerkiksi tapahtumista ja maksuista.

OP-mobiili on lisäksi yksi väylä ottaa yhteyttä OP asiakaspalveluun sekä varata neuvotteluaika.

Mobiilipankin käyttöönottoa varten tarvitset osuuspankin verkkopalvelutunnukset, älypuhelimen tai tabletin sekä Internet-yhteyden.

Varsinaisessa sovelluksen lataamisessa älypuhelimeesi tai tablettiisi on muutama vaihe:

 1. Mene ensin älypuhelimellasi tai tabletillasi sovelluskauppaan (App Store tai Google Play Store).
 2. Kirjoita sovelluskaupan hakukenttään OP-mobiili ja valitse Etsi.
 3. Valitse Asenna ja varmenna asennus tarvittaessa.
 4. Etsi ladattu sovellus laitteeltasi ja avaa sovellus napauttamalla kuvaketta. 5. Kirjaudu sisään OP:n tunnuksillasi ja avainlukulistalla.
 5. Tarkista, että tunnukseesi liitetty puhelinnumero eli lisävahvistusnumerosi on oikein.
 6. Seuraa sovelluksen ohjeita Mobiiliavaimen käyttöönotossa.

Kun olet ottanut OP-mobiilin käyttöön, voit myös valita sormenjälki- tai kasvotunnistuksen, jos laitteesi tukee tätä ominaisuutta.

OP-mobiilin vakuutusosion voi ottaa käyttöön myös muiden pankkien tunnuksilla. Tätä varten, kun avaat OP-mobiili sovelluksen, sinun tulee valita vaihtoehto Jatka ilman OP:n tunnuksia ja Mitä asiointisi koskee -sivulla vaihtoehto Pohjola Vakuutus.

Tämän jälkeen tunnistaudut oman pankkisi tunnuksilla ja sovellus ohjaa sinut palvelun käyttöön.