Pankki opas

Pankki opas erilaisiin rahoitus-alan toimijoihin Suomessa, mm. niiden toimipaikkoihin, konttoreihin, aukioloaikoihin, ja verkkopankki tarjontaan.

Koska pankkien määritelmiä on modernissa taloudessa niin useita, yleisimmin pankiksi määritellään instituutio, jolla on viranomaisen toimintaansa myöntämä pankkilupa.

Tämä luottolaitostoimintaan oikeuttavan luvan sisältö antaa mahdollisuuden tarjota kyseisen maan lain piirissä olevilla alueilla yleisimpiä pankki-palveluita, kuten talletuksia.

Suomen oloissa pankkiluvat myöntää Rahoitustarkastus, mutta tyypillisesti Suomessa pankeiksi luokitellaan ainoastaan luottolaitokset, jotka ottavat vastaan yleisön talletuksia.

Tällaisen peruspankkitoiminnan toimintaperiaate on ottaa vastaan rahaa yleisöltä erilaisina talletuksina, ja maksaa tallettajille palkkioksi tästä talletuksesta varoille korkoa.

Talletukset toimivat pohjana, josta pankki lainaa edelleen rahoja rahoitusta tarvitseville henkilö- ja yritystahoille korkeampaa korkoa käyttäen.

Otto- ja antokorkojen erotus toimii tämän peruspankkitoiminnan voittojen peruslähteenä, josta rahoitetaan pankin infrastruktuuria ja luottotappioita, ja ylijäävällä osalla maksetaan korvausta omistajille heidän sijoittamastaan oman tai vieraan pääoman sijoituksesta liikepankkiin.

Suomessa pankit toimivat asiakkaisiin päin usean väylän kautta, joihin kuuluvat konttorit, käteisautomaatit, puhelinpankki-toiminnot, verkkopankki, mobiilipankki, ja erilaiset postin välityksellä toimivat ratkaisut.

Näistä eniten suomalaista pankkikulttuuria ovat viime vuosikymmeninä muuttaneet käteisautomaatit ja verkkopankki toiminnot, jotka ovat vähentäneet tarvetta ylläpitää erittäin tiheää konttoriverkostoa.

Pankeilla on perinteisen talletustoimintaan perustuvan liiketoiminnan lisäksi yleensä Suomessa laaja kirjo muita toimintoja, joihin kuuluvat mm. vakuutustoiminta, yritysten vientitoimintojen tukeminen, investointipankkitoiminta, osakevälitys, ja erilaiset auto-ja asuntokauppojen laina- ja muut tukitoiminnot.

Pankki Opas sivustolle on olemassa myös sisarsivusto vippilainoista, Vippi-opas.

Laina opas

Artikkeleita erilaisista laina aiheista, mukaanlukien asuntolaina, pika laina, ja ASP laina.

Raha

Opas erilaisiin raha ja rahoitus aiheisiin, kuten raha asiat kuntoon, kiinalainen raha, sekä raha lahja.

Pankki opas

Pankki opas aiheisiin kuten Sampo pankin konttorit, valuuttakurssit, ja Nooa-pankki.

Rahastot

Opas erilaisiin rahastot aiheisiin, mukaanlukien Aktia rahastot, rahastojen arvot, ja sijoitusneuvonta.

Sijoittaminen

Informaatiota sijoittaminen aiheisiin suomen kielellä kansainvälisistä ja suomalaisista sijoitusaiheista.

Verkkopankki

Katsaus tarjolla oleviin verkkopankki palveluihin pankeilta Sampo, Nordea, Osuuspankki, Säästöpankki, Handelsbanken, ja Tapiola.

Sampo Pankki Konttorit

Sampo Pankki konttorit yhteystiedot koko maan 120 konttorille, aakkosellisessa paikkakuntajärjestyksessä.

Optia Pankki

Optia Pankki kuuluu säästöpankkiryhmään, ja tarjoaa 16 konttorin verkon mm. Oulun, Kuopion, ja Jyväskylän kaupungeissa sekä Ylä-Savon talousalueella.

Valuutanvaihto lentokenttä

Valuutanvaihto lentokenttä on usein vähemmän kannattavaa kuin esim. valuutanvaihto kaupunkien keskustoissa tai valuutan nosto pankkiautomaatilta.

Nooa Pankki

Nooa Pankki on vuonna 2003 perustettu säästöpankki, jonka pääasiassa omistavat 32 paikallista säästöpankkia ja Suomi-yhtiö.

Pankki valuuttakurssit

Katsaus tapoihin löytää pankki valuuttakurssit Suomen isoimmilta pankeilta ja finanssilaitoksilta netin kautta.

OP Rahasto

OP rahasto valikoimaan kuuluvat muun muassa niin lyhyt korko, pitkä korko, yhdistelmä, osake, kuin hedge rahastotkin, joiden kombinaationa voit hakea myös omaa sijoitusstrategiaasi.

Varainhoito

Varainhoito on varakkaille yksityishenkilöille useimmiten suunnattu palvelu, joka yhdistää elementtejä taloudellisesta suunnittelusta sekä investointien hallinnasta.

Jalometalli

Jalometalli opas erilaisiin arvometalleihin sijoittamiseen, mukaanlukien hopea, kulta, palladium, kupari, sekä platinum.

Osuuspankki

Osuuspankki opas pankkiin liittyvistä aiheista, kuten alueelliset pankit ja niiden sijainnit sekä palvelut, verkkopankki, lainat, iban tunnukset, sekä aukioloajat.

OP Pankki | Suomen pankit

OP Pankki on osa OP-Pohjola finanssialan ryhmää, ja toimii yhteensä 297 konttorin voimin, verkkopankin ja puhelinpalvelun lisäksi.

Nordea Pankki | Suomen pankit

Nordea Pankki toimii kaikissa pohjoismaissa Suomen lisäksi ja yhteensä pankkiryhmällä on kotimaassa noin 2.3 miljoonaa asiakasta.

Aktia Pankki

Aktia Pankki kuuluu Aktia konserniin, ja tarjoaa noin 90 konttorin verkoston Suomessa ja Internet-pankki palvelut.

Sampo Pankki

Sampo Pankki on tanskalaisen Danske Bankin Suomen tytäryhtiö, ja sen historia Suomessa ulottuu vuoteen 1887, jolloin se perustettiin nimellä Postisäästöpankki.

Leave a Comment