Paras luottokortti – suomalaisten miljönäärien luottokortit

Katsaus siihen, mikä on maan paras luottokortti eli mitä luottokortteja Suomen miljonäärit käyttävät.

Maailman parhaille luottokorteille, jotka ovat suosittuja myös Suomen menestyneimpien yrittäjämiljönäärien keskuudessa, on yhteistä yksi asia: niitä ei voi hakea.

Näiden korttien hakemisen sijasta parhaimpien luottokorttien omistajat kutsutaan kyseisen kortin omistajaksi.

Useimmiten rajana kulkee noin USD 100 000 – USD 150 000 vuotuisten ostojen määränä luottokortillasi, ennenkuin voit odottaa kutsua ylemmän tason eliittikorttien omistajaksi.

Hyvä tapa Suomessa aloittaa matka kohti eliittikortin omistajuutta on ottaa American Express Platinum luottokortti, joka on vuosikustannuksiltaan kohtuullinen mutta siihen kuuluu silti useita samoja luksus-palveluita kuin markkinoiden parhaimpiinkin kortteihin.

Eliitti-luottokorttien houkutuksena on niiden eksklusiivisuus, sillä näitä kortteja löytyy vain kouralliselta muita ihmisiä maailmassa.

Siten parhaimpia luottokortteja markkinoinaan yhtenä moderneista status-symboleista, jonka osoituksena niiden omistamisen vuosihinnaksi muodostuu tuhansia euroja/dollareita per vuosi.

American Express Centurion luottokortti

Americn Express Centurion luottokortti

Yleisesti maailman parhaimpien luottokorttien lista alkaa American Express Centurion kortilla (tunnetaan myös nimellä American Express “musta kortti”), jolla esimerkiksi James Bond teki viime hetken eksklusiivisen lomakohteen huonevarauksen Bahamasaarilla filmissä “Casino Royale”.

Luottokortin omistajuuden hinta on Suomessa EUR 3 500 per vuosi (+ kortin avausmaksu EUR 3 500), ja kortin omistajuuteen pääsee käsiksi vain kutsumisen kautta.

American Express myönsi ensimmäisen Centurion luottokortin vuonna 1999, ja siitä tuli nopeasti eliittikorttien kaikkein arvostetuin versio. Kortti on tehty titaniumista, jotta se olisi helpompi erottaa muista luottokorteista.

Mustaan American Express korttiin kuuluu laaja valikoima etuja, mukaanlukien concierge palvelut, hotelliedut (ilmaisia yöpymisiä, erikoishuoneita, huonehovimestari palvelut jne.).

Palvelutason nostoja lennoilla ja ilmaisia kanssamatkustaja lentolippuja, varattuja paikkoja kortinhaltijoille isojen urheilutapahtumien katsomoissa ja parhaissa ravintoloissa, ja paljon muuta.

American Express pitää kuitenkin suuren osan eduista ja kortin haltijoista salaisena, osana korttiin liittyvää markkinointiaan.

Siten tiedossa ei ole esimerkiksi omistajaksi kutsumisen kriteerejä, mutta tyypillinen kortin omistaja saattaa käyttää jopa tuhansia dollareita / euroja kortilla päivittäin.

Useimmat korttiin liittyvät huhut väittävät, että sinun tulee käyttää alemman tason American Express korttiasi noin EUR 225 000 verran vuosittain ennenkuin Centurionin asiakaspalvelu ottaa sinuun yhteyttä.

VISA Stratus Rewards luottokortti

Visa Stratus Rewards luottokortti

Vuonna 2004 ensimmäistä kertaa myönnetty VISA Stratus Rewards luottokortti (joka tunnetaan myös “valkoinen kortti” nimellä), on hyvin pitkälle samanlainen kuin American Expressin Centurion kortti.

Centurion kortin tapaan et voi hakea mistään Stratus Rewards luottokorttia, vaan kortin asiakaspalvelu ottaa sinuun yhteyttä, jos täytät heidän jäsenyytensä vaatimukset.

Vaihtoehtoinen tapa saada Stratus Rewards kortti on, jos olemassaoleva kortin haltija nimeää sinut ehdokkaaksi luottokortin saajaksi.

Myöskään Stratus Rewards kortin kustannukset tai edut eivät ole julkisessa tiedossa, mutta Wall Street Journal lehden mukaan kortin omistajuuden vuosihinta on noin USD 1 500 (EUR 1 268).

Kun saat Stratus Rewardsisi, tämän paras luottokortti tuotteen omistajuuden etuihin kuuluvat (huhujen mukaan) mm. concierge palvelut, omistajien erikoistapahtumat, sekä jäsenyyspisteet, joita voi käyttää vaikkapa yksityisjetin vuokrauksiin, limusiinipalveluihin ja luksushotellien palveluihin.