Paras rahasto

Paras rahasto eri rahastotyypeille on mahdollista selvittää erilaisten rahastoja rankkaavien palveluiden avulla.

Parhaiten tunnettu tällainen rahastojen ranking ja luokittelu palvelu on Morningstar (morningstar.fi).

Morningstar on puolueeton rahastotietoa keräävä ja niitä välittävä taho.

Yritys pitää netistäkin löytyvää tietokantaa, josta löytyvät myös lähes kaikkien Suomessa myytävien sijoitusrahastojen saatavilla oleva perusinformaatio.

Palvelun tarjoama rahastojen luokittelu ja vertailu tapahtuu Morningstarin luomien standardoitujen analyysimenetelmien perusteella.

Tämän metodologian pohjalta yritys luokittelee rahastot niiden arvopaperiomistusten mukaan.

Helpoin tapa luokitella rahastot Suomen palvelussa on hakea rahastoja “Rahastohaku” linkin alla olevasta rahastojen vertailupalvelusta.

Voit vähentää vertailtavien rahastojen määrää esimerkiksi hakusanojen avulla tai vertailemalla vain tietyn rahastoyhtiön tai rahastoluokan rahastoja.

Tämän jälkeen voit järjestää jäljellejäävät rahastot esimerkiksi vuoden alusta parhaiten tuottaneet ylimpänä järjestykseen, tai 3 vuoden tuoton perusteella parhaiten menestyneet ylimpänä järjestykseen, ja niin edelleen.

Voit myös vertailla haluamasi rahastojen paremmuutta “Rahastovertailu” linkin takaa löytyvällä rahastojen vertailun mahdollistavalla palvelulla.

Voit suodattaa parhaat rahastot omilla kriteereilläsi linkin avulla joka vie “Rahastovalitsin” sivulle.

Paras käsite voi myös olla erittäin subjektiivinen, ja saatat tarvita henkilökohtaisen sijoitusneuvojan ohjeita parhaan rahaston löytämiseksi juuri sinun tarpeisiisi.

Tälläisessa rahaston valinnassa apua saattaa tarjota myös mm. Pörssisäätiön Sijoitusrahasto-opas osoitteessa

www.porssisaatio.fi/artikkelit/sijoitusrahasto-opas