Pika laina

Pika laina on lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitettu pienikokoinen laina, jota voi yleensä hakea netissä tai tekstiviestin kautta.

Usein muutaman viikon pituinen pikalaina, jota kutsutaan myös nimillä…

  • vippilaina, sms laina, hetilaina, sekä tekstiviesti laina,

maksetaan takaisin siten, että lainaaja saa koti-tai sähköposti-osoitteeseensa laskun, jolla laina maksetaan takaisin kokonaisuudessaan, mukaanlukien korot sekä käsittely- ja toimituskulut.

Vippilainoja vertaillessasi sinun tulisi ottaa huomioon myös mahdolliset puhelinoperaattorin laskuttamat erät lainan hakemisesta matkapuhelimella.

Nämä lainanhakukustannukset maksetaan osana puhelinlaskua, mutta sinun tulisi ottaa ne huomioon lainan kustannuksia laskiessasi.

Itse asiassa, kun vertailet erilaisia pikatoimitettavia lainoja, sinun tulisi ottaa huomioon (todellista korkotasoa laskettaessa) lainalle kaikki lainaan liittyvät kulut, tehdäksesi lainoista vertailukelpoisia.

Näiden lainojen vertailu on poikkeuksellisen kannattavaa, sillä tarjolla olevien lainojen todelliset korot (ja muut ehdot) poikkeavat usein huomattavastikin eri lainantarjoajien välillä.

Johtuen lainojen myöntämisen nopeudesta, lainoihin EI yleensä liity minkäänlaisia vakuus-tai takaaja-vaatimuksia…

…mutta näiden tekijöiden puuttumisen takia laina-määrät ovat yleensä maksimissaan tarjolla vain noin 1 000 euroon saakka, ja lainan takaisinmaksuun on aikaa tyypillisesti vain viikkoja tai muutamia kuukausia.

Usein pikavippi lainoihin liittyy erilaisia ikä- ja muita myöntämisvaatimuksia, joihin kuuluvat yleisesti esimerkiksi

  • Suomen kansalaisuus,
  • hyväksyttävässä kunnossa olevat luottotiedot, ja
  • puhelinliittymän omistajuus (varsinkin tekstiviestihakemusten kohdalla).

Nopeita lainoja tarjoavia yrityksiä ja internet palveluja Suomessa ovat mm. Onnilaina, Hymylaina, Vippi24, Tekstivippi, Risicum , ja Arkivippi.

Leave a Comment