Platinum kortti – arkielämän käytön hyödyt ja edut matkusteluun

American Express Platinum kortti on yksi parhaista markkinoilla olevista maksukorteista, tarjoten laajan valikoiman hyötyjä ja etuja arkielämään ja matkusteluun.

Platinum kortti, joka on nykyisin tyylikkään metallinen, on erinomainen maksukortti ilman ennalta määrättyä käyttörajaa, jonka tarjoaa Suomen markkinoilla American Express Europe S.A. (Suomen sivuliike).

Kortin käytöstä ei aiheudu sinulle korko- tai käsittelykuluja, mikäli maksat korttilaskusi kuukausittain kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä.

Keskeisiin etuihin kortin omistamisesta kuuluvat mm. pääsy lentokenttäloungeihin ympäri maailman, Fast Track -palvelut lentokentillä, hotelli- ja autonvuokrausedut, kattava matkavakuutus, Platinum Travel -palvelu, Platinum-tapahtumat, ennakkoliput ja lippukiintiöt kortinhaltijoille, sekä Platinum Lifestyle -palvelu.

American Express Platinum maksukortti.

American Express Platinum kortti – Fast Track -turvatarkastus ja lentokenttälounget

Platinum kortin omistajuuden avulla voit käyttää Fast Track -turvatarkastusta Helsinki-Vantaan, Arlandan, Landvetterin, sekä Malmön lentokentillä matkustusluokasta riippumatta.

Fast Track-konseptin avulla pääset läpäisemään turvatarkastukset nopeasti ja mukavasti. Huomaa, että toisin kuin Ruotsin suurimmilla lentoasemilla, Helsinki-Vantaalla palvelun nimenä on Premium Lane -turvatarkastus.

Kortin omistajuuden etuihin kuuluu lisäksi vapaa ja rajoittamaton pääsy yli 1 200 lentokenttäloungeen yli 140 maassa, mukaan lukien myös American Express Lounge by Pontus Tukholman Arlandassa.

Platinum-kortilla pääset lentokenttäloungeihin verkostossa, johon kuuluvat…

Priority Pass (edut saadaksesi sinun tulee liittyä Priority Pass -ohjelmaan),
Plaza Premium Lounge,
The Centurion Lounge,
American Express Lounges (myös American Express Lounge by Pontus Arlandassa), sekä
Delta SkyClub.

Muutamilla lentoasemilla (Helsinki-Vantaa, Malmö, Luulaja, Göteborg, Landvetter (ulkomaan terminaali), Visby, Kööpenhamina, Kastrup) American Express tarjoaa Platinum kortti-asiakkailleen Lounge “On the go” -edun.

Lounge on the Go American Express.

Esimerkiksi Helsinki-Vantaalla Amex tarjoaa Espresso Housen mukaan otettavan aamiais- tai lounas/iltapalapaketin, jonka voit napata mukaasi, jos et ehdi käymään loungessa ennen lentoa. Saat edun esittämällä voimassa olevan Platinum-korttisi ja boarding pass saman päivän lennolle Espresso Housen kassalla.

Kaikki nämä edut ja palvelut ovat voimassa sinulle ja Platinum-rinnakkaiskortinhaltijallesi.

Platinum Amex kortti – Kattava matkavakuutus

Mikäli maksat matkasi Platinum-kortillasi, saat voimaan tällöin muita olemassa olevia matkavakuutuksiasi täydentävän matkavakuutuksen, jonka kattavuus yltää myös perheenjäseniisi.

Platinum-korttiin sisältyvä matkavakuutus, joka kattaa jopa 120 peräkkäistä päivää kestävän matkan, korvaa (ilman omavastuuta) esimerkiksi vuokra-autolle tapahtuvasta vahingosta aiheutuvia kuluja.

Mikäli sinulle sattuu tapaturma/sairastuminen matkalla, palvelunumero, johon sinun tulee ottaa yhteyttä Suomessa on +358 9 6132 0404.

Platinum kortti – Huone- ja autoluokan korotukset

Osana matkailuun liittyviä etuja Platinum kortilla saat American Expressin omien korkealuokkaisten hotelliohjelmien kautta mukavampaa oleskelua, ylellisiä etuja, sekä huoneluokan korotuksia.

Kun liityt Amexin yhteistyökumppanien tarjoamiin kanta-asiakasohjelmiin, pääset nauttimaan monipuolisista valikoimista huone- ja autoluokan korotuksia sekä lisäeduista hotelleissa ja autovuokraamoissa.

Amex Platinum maksukortti – Pisteet

Käyttämällä Platinum korttiasi ostoksiisi, saat (mukaanlukien rinnakkaiskortit) samalla rahanarvoisia pisteitä kaikista ostoksistasi.

Pisteiden keruu toimii siten, että ansaitset 1,5 pistettä jokaista kortilla maksamaasi euroa kohden (1 € = 1,5 pistettä).

Näin ansaituilla pisteillä voit esimerkiksi maksaa ostoksia useissa tuhansissa verkkokaupoissa sekä lyhentää niillä laskuasi (1 000 pistettä vastaa 5 euron hyvitystä laskullasi) tai siirtää pisteitä useiden lentoyhtiöiden ja hotelliketjujen kanta-asiakasohjelmiin.

Esimerkiksi 5 American Express Membership Rewards -pistettä = 4 Finnair Plus -pistettä.

Vaihtoehtoisiin tapoihin käyttää pisteitä kuuluu myös se, että voit maksaa Platinum Travel -palvelun kautta varaamasi matkan joko kokonaan tai osittain keräämilläsi pisteillä.

Pisteitä ei toisaalta saa käteisnostoista, matkasekkien tai valuuttojen ostoista, kortin tai mahdollisten rinnakkaiskorttien jäsenyysmaksuista eikä viivästyneestä suorituksesta johtuvista maksuista ja kuluista.

Voit nähdä ansaitsemasi pisteet reaali-ajassa ja lyhentää niillä korttilaskuasi tai siirtää pisteitä lentoyhtiöiden ja hotelliketjujen kanta-asiakasohjelmiin kirjautumalla Amexin online-tilillesi.

Muita American Express platinaisen kortin tuomia etuja

Omistamalla Amex Platinum Card -kortin, tulet saamaan eksklusiivisia kutsuja, jotka tehdään vain Platinum-kortinhaltijoille järjestettäviin tilaisuuksiin sekä huipputason muoti-, urheilu-, gourmet- ja musiikkitapahtumiin.

Saadaksesi näitä kutsuja ja ilmoittautuaksesi niihin sinun tulee ladata puhelimeesi Amex NYT -sovellus. Saat sovelluksen avulla myös ilmoituksia eduistasi silloin kun ne ovat saatavillasi.

American Expressin yhteistyösopimusten ansiosta voit ostaa lisäksi ennakkolippuja valikoituihin konsertteihin ja tapahtumiin jo ennen niiden tuloa julkisesti myyntiin.

Yhtiö varaa moniin tapahtumiin myös kiintiön lippuja myytäväksi vain American Express kortinhaltijoille.

Suomen suhteen ennakkomyynnissä ovat olleet esimerkiksi Guns N’ Roses, Marcus & Martinus, ja Ultra Bra.

Jos eteesi tulee konsertti tai tapahtuma, johon et ole vielä onnistunut hankkimaan lippuja, saatat saada apua Platinum Lifestyle -palvelusta.

Platinum Lifestyle -palvelu on tehty auttamaan sinua ulkomaanmatkojen yhteydessä esimerkiksi ravintolasuosituksissa sekä matkaohjelmien suunnittelussa.