POP rahastot

POP rahastot valikoimasta löytyy 7 erilaista vaihtoehtoa, joista kukin on ns. erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa toiseen sijoitusrahastoon.

Rahastojen varallisuus sijoitetaan edelleen Aktia Rahastoyhtiön hoitamiin sijoitusrahastoihin, salkunhoitajien tullessa aina Aktian henkilökunnasta.

POP on pyrkinyt valikoimissaan tarjoamaan hyvän valikoiman vaihtoehtoja, aina turvallisuushakuisista korkorahastoista rohkean riskinoton ja korkoean volatiliteetin osakerahastoihin saakka.

Rahastoista löytyy vaihtoehtoja myös rahastosäästämistä varten, ja voitkin minimissään tehdä jopa vain EUR 20 kokoisen kertamerkinnän rahastoon. Säästämistä varten POP:lta löytyvät rahastosäästämissopimukset, alkaen EUR 20 per kuukausi.

Koska rahastojen valikoima on kattava, voit POP:n tarjoamien rahastojen kautta helposti mm. hoitaa sijoitussalkkusi hajautuksen, ja kunkin rahaston sisällä varallisuus on edelleen hajautettu useisiin kohteisiin, aktiivisen rahastonhoitamisen kautta tehdyillä sijoituskohteilla.

POP rahastot lista

Ennenkuin valitset rahastoista parhaat vaihtoehdot, sinun kannattaa miettiä sijoituksesi ennakoitu kesto, suuruus, riskinottovalmiutesi, sekä sijoitukseltasi toivomasi tuotto. Tämä sijoittajaprofiilin teko on helpointa tehdä yhdessä henkilökohtaisen POP:n asiakaspalvelijasi / sijoitusneuvojasi kanssa.

Alhaisimmat riskit rahastotuotteissa sisältyvät keskimäärin korkorahastoihin, kun taas yhdistelmärahastot ja osakerahastot tuovat tätä peruslinjaa sekä korkeamman riskin, kuin myös keskimäärin korkeammat tuotto-odotukset.

Korkeariskisten osakesijoitusten suhteen rahastoyhtiöt yleensä suosittelevat useita vuosia kestäviä minimisijoitusaikoja, johtuen siitä että lyhyellä aikavälillä niiden tuotot usein heiluvat voimakkaasti, mutta pidemmällä aikavälillä niiden tuotot ovat historiallisesti tuottaneet reilusti yli inflaatiovauhdin.

POP osakerahastojen suhteen on helppo hoitaa osakkeiden hajauttaminen, jos haluat korkean pitkän aikavälin tuotto-odotuksen, mutta et halua ottaa suurta riskiä yksittäisen osakkeen tuoton tai tulevaisuuden näkymien suhteen.

Korkorahastoissa on niiden lyhyessä päässä tavoitteena vain tuottaa pankkitileiltä saatavaa korkoa parempi tuotto, pienellä riskillä. Sen takia lyhyen koron rahastoja käytetäänkin usein käteisen rahan tilapäisinä säilytyspaikkoina, tai osakemarkkinoiden korkean volatiliteetin kausina odottamassa parempia sijoitussäitä.

Jos toisaalta yhdistelet korko-ja osakerahastoja, voit luoda omanlaatuisesi profiilin tasaista tuotto-odotusta ja hallittua riskinottoa.

Mikäli teet rahastosäästämissopimuksen POP:n kanssa, pääset alkuun hyvinkin pienellä pääomalla, sillä minimisummana tällaisissa sijoituksissa on EUR 20, joka veloitetaan tililtäsi sopimuksen tekemisen jälkeen aina sovittuna päivänä kuukaudesta.

Voit halutessasi tietysti tehdä rahastosäästämiseen suurempiakin kertasummia per kuukausi. Kaikkia rahastosijoituksiasi voit hallita suoraan POP:n verkkopankkiliittymän kautta.


POP Eurooppa
POP Korkosalkku
POP Maailma
POP Optimi
POP Pohjoismaat
POP Suomi
POP Vakaa