Pörssi sijoittaminen

Pörssi sijoittaminen on mahdollista Suomessa helpoiten Helsingin Pörssin kautta, mutta välittäjien ja erilaisten rahastojen kautta sijoittaja voi myös sijoittaa pörsseihin ympäri maailmaa.

Helsingin Pörssin omistaa nykyisin kansainvälinen Nasdaq OMX Group, joka omistaa myös muita eurooppalaisia pörssejä sekä Nasdaq-pörssin Yhdysvalloissa.

Helsingin Pörssillä on suomenkieliset nettisivut osoitteessa

www.nasdaqomxnordic.com

Sivuilta voit hankkia tietoa muun muassa tarjolla olevista yrityksistä, jotkalistaavat osakkeitaan Helsingin pörssissä.

Helsingin pörssi on osa Pohjoismaista pörssiä, jonka kautta voit helposti sijoittaa yli 80 prosenttiin Pohjoismaiden ja Baltian osakemarkkinoista, tarkoittaen yli 790:tä listattua firmaa.

Jotta voisit ostaa ja myydä osakkeita ja muita pörssissä noteerattuja tuotteita, kuten joukkovelkakirjoja ja johdannaisia, sinulla tulee olla sijoitustili yhdellä Helsingissä toimivista välittäjistä.

Virallista tietoa näistä välittäjistä on tarjolla nettiosoitteessa nordic.nasdaqomxtrader.com.

Helsingissä toimivat välittäjät ovat usein näissä listoissa merkittyinä “HEL” otsikon alla.

Voit myös sijoittaa helposti niin Helsingin pörssiin kuin pörsseihin kautta maailman ja myös muihin tuotteisiin erilaisten sijoitusrahastojen kautta.

Sijoitusrahastoja valvoo Finanssivalvonta, joka listaa olemassaolevat sijoitusrahastot osoitteessa www.finanssivalvonta.fi.

Jotta voisit vertailla näiden rahastojen toimintaa vaivattomasti, voit käyttä sellaisia palveluja internetissä kuin Morningstar, jolla on suomalainen palvelu osoitteessa:


www.morningstar.fi