Prepaid luottokortti

Katsaus prepaid luottokortti tarjontaan Suomessa, kenelle kortti on suunnattu, ja mitä hyötyjä tälläisen kortin käytöstä on?

Prepaid kortti on “luottokortti” vain nimellisesti, sillä korttiin ei liity luotto-ominaisuutta. Sen sijaan kortinhaltijana siirrät aina rahaa etukäteen korttiin liitetylle tilille.

Tämä rahasumma toimii kortin katteena, jonka määrään saakka voit tehdä ostoksia ja nostaa rahaa käteiseksi.

Prepaid kortin hankkimiseen voi olla monia syitä, mutta yleisimpiin syihin kuuluvat myös se, että prepaid kortteja voivat saada myös…

  • luottotietonsa menettäneet,
  • työttömät, ja
  • opiskelijat (korkeakoulu-opiskelijoille tosin myönnetään myös normaali luottokortteja, kun tietty määrä opintopisteitä on koossa).

MasterCard Prepaid luottokortti

Näiden ohella tutkimusten perusteella yleisimmät muut syyt hakea prepaid korttia ovat

  1. laskujen maksamista varten,
  2. käteismaksamisen välttämiseksi, ja
  3. verkko-ostosten mahdollistamiseksi.

Prepaid kortti näyttää pitkälti normaali luottokortilta, ja siitä löytyy luottokorttifirman brändi, esimerkiksi Visa, MasterCard, American Express, Discover, JCB jne.

Kun olet saanut kortin käyttöön ja siirtänyt rahaa sen käyttötilille, korttia voi käyttää pitkälti samalla tavalla kuin normaalia luottokorttia.

Korttia voivat yleensä käyttää tiettyyn ikärajaan saakka myös ala-ikäiset, samaan tapaan kuin esimerkiksi VISA Electron korttia, koska prepaid kortteihin ei liity luotto-ominaisuutta.

Prepaid kortin käyttämiseen liittyy erilaisia kuluja, joihin sinun kannattaa tutustua yksityiskohtaisesti, kun harkitset kortin hankkimista omaan käyttöösi.

Tärkeimpiin näistä kuluista kuuluvat kuukausimaksu kortin hallussapidosta sekä käteisen nostomaksut automaateista, varsinkin ulkomailla tehdyt käteisnostot.

Kansainvälisesti prepaid korttien yksi tärkeimmistä käyttäjäryhmistä ovat teini-ikäiset, samaan tapaan kuin miten prepaid liittymiä matkapuhelimissa käyttävät usein tämän ikäryhmän edustajat.

Koska rahat prepaid luottokorttiin (ja matkapuhelin liittymiin) tulevat useimmiten vanhemmilta, prepaid on hyvä tapa valvoa teini-ikäisen rahankäyttöä ja opetella vastuullista luottokortin käyttöä tulevaa elämää varten.

http://youtu.be/FmTrjttRWo8

Prepaid luottokortti palveluita voidaan käyttää maailmalaajuisesti, missä tahansa luottokortteja vastaanotetaan.

Etenkin maissa, joissa kansainväliset pankkisiirrot kestävät ja ovat kalliita, kuten Brasilia, Venäjä, Intia, ja Kiina, prepaid kortin käyttö on usein helppo tapa hoitaa raha-asiat.

Suomessa prepaid kortteja on tarjolla esimerkiksi versioina Aktia MasterCard Prepaid, Skrill (Moneybookers) Prepaid MasterCard, sekä AirBaltic Prepaid VISA.