Viron valuutta – Viron raha

Viron valuutta on ollut vuodesta 2011 euro, jota ennen maa käytti, vuosina 1992-2011, rahayksikkönä Viron kruunua.

Euron käyttöönotto maan valuuttana tuli ajankohtaiseksi Virossa maan liityttyä … Jatka lukemista →

Suomen Pankki korot ja korkopolitiikka

Suomen Pankki korot resursseihin kuuluvat tilastot sekä euribor-viitekoroista että suomalaisten pankkien omista viitekoroista.

Yksi Suomen Pankin perustehtävistä osana Euroopan keskuspankki- ja eurojärjestelmää on ylläpitää ja julkaista korkotilastoja julkisena palveluna.

Nykyisin … Jatka lukemista →

Lyhyen koron rahastot

Lyhyen koron rahastot sijoittavat hallittavan varallisuuden tyypillisesti alle vuoden juoksuajan omaaviin korkopapereihin, tarjoten hyvin ennakoitavissa olevaa, suhteellisen matalariskistä tuottoa.

Lyhyen juoksuajan lisäksi riskiä useimmissa lyhyisiin korkoihin sijoittavissa rahastoissa alentaa se, … Jatka lukemista →

Suomen Pankki

Suomen Pankki on maan keskuspankki, kansallinen rahaviranomainen, ja toimii nykyisin osana Euroopan keskuspankki- ja eurojärjestelmiä.

Pankin perusti keisari Aleksanteri I vuonna 1811, Porvoon valtiopäivien esityksestä, alkuun Turkuun, nimellä “Waihetus-, Laina- … Jatka lukemista →

MB rahastot

MB rahastot toimii pääomasijoittajana MBO-järjestelyissä, yksityistämisissä, toimialajärjestelyissä, sekä kasvun rahoittamistilanteissa.

Yritys on kotimaisessa omistuksessa oleva, ja henkilöstön johtajistoon kuuluu Suomen pääomasijoitustoiminnan 1980-luvun alun pioneereja.

Firman pääomasijoitukset kohdistuvat laajasti eri toimialoihin, … Jatka lukemista →

Suomen Teollisuussijoitus

Suomen Teollisuussijoitus (Tesi) on valtion omistama pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa sekä pääomasijoitusrahastoihin että suoraan erilaisiin kasvuyrityksiin.

Yhtiön oma pääoma, noin 996 miljoonaa euroa, on tullut sijoitusyhtiön hallintaan valtion omaisuuden myynnistä kertyneistä … Jatka lukemista →

AUDUSD valuuttapari treidauksessa

Australian dollarin (AUD) ja Yhdysvaltain dollarin (USD) välinen valuuttapari on yksi maailman yleisimmin treidatuista valuuttamarkkinoiden kaupankäyntikohteista.

Kaupankäynnin volyymipohjaisesti tarkasteluna kumpikin kuuluu markkinoiden tärkeimpiin globaaleihin päävaluuttoihin. Bank of Settlementsin (BIS) tilastojen … Jatka lukemista →

NZDUSD valuuttapari treidauksessa

Uuden-Seelannin dollarin (NZD) ja Yhdysvaltain dollarin (USD) muodostama valuuttapari tarjoaa useita erinlaisia mahdollisuuksia treidaamiseen sekä sijoittamiseen.

NZD/USD, jota kutsutaan treidaajien keskuudessa lempinimellä “kiwi”, on yleisesti kategorioitu ns. hyödykevaluuttaparien luokkaan.

10 Uuden-Seelannin dollarin seteli.

Hyödykevaluuttaparien … Jatka lukemista →

USDCAD valuuttapari treidauksessa

Volyymillä mitattuna USDCAD valuuttapari lukeutuu maailman suosituimpiin valuuttamarkkinoiden kaupankäyntikohteisiin.

USD/CAD luetaan ns. päävaluuttapareihin, ja se on samalla eniten treidattu valuuttapari, jossa Kanadan dollari on toinen osapuoli.

10 Kanadan dollarin seteli.

Tyypillisesti USDCAD luokitellaan hyödykevaluuttapariksi, … Jatka lukemista →

GBPUSD valuuttapari treidauksessa

Yksi tärkeimmistä ja yleisimmin treidatuista valuuttapareista markkinoilla on GBP/USD, eli valuuttakurssi Britannian punnan ja Yhdysvaltain dollarin välillä.

GBPUSD valuuttapariin viitataan treidaajien keskuudessa yleensä liikanimellä “cable” (suomeksi “kaapeli”), referenssinä historiallisiin Atlantin … Jatka lukemista →