Rahanvaihto

Vinkkejä rahanvaihto yrityksiin ja toimintoihin ulkomailla ja kotimaassa.

Suunnittelu rahojen vaihdon suhteen ulkomaan valuuttaan on hyvä aloittaahyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Tämä varsinkin sen takia, että usein halvimmat tarjoukset rahojen vaihdon suhteen ovat tarjolla internetissä toimivilta pankeilta ja valuutanvaihto-firmoilta.

Usein nämä firmat toimivat ilman kiinteitä toimistoja, ja he voivat siirtää nämä virtuaalisen toiminan säästöt halvempiin valuutan vaihtokuluihin asiakkailleen.

Nämä internetissä toimivat, valuuttaa vaihtavat yritykset lähettävät rahasi yleensä postin kautta kotiisi…joten valuutan tilaus täytyy tehdä hyvissä ajoin ennen matkan alkua.

Matkojen kohteissa valuutan vaihtaminen on myös hoidettavissa edullisesti, pienellä etukäteissuunnittelulla.

Usein yksi halvimmista tavoista saada paikallista valuuttaa kohdemaissa on nostaa sitä paikallisilta automaateilta.

Tällöin vaihtokurssi on usein edullisempi kuin jos kävisit vaihtamassa euroja kohdemaan valuuttaan paikallisessa pankissa, tai muussa valuutanvaihtopisteessä.

Jos haluat kuitenkin vaihtaa euroja kohdemaan valuuttaan joko pankissa tai valuutanvaihtopisteessä, usein näistä kahdesta vaihtoehdosta edullisempi on erikoistunut valuutanvaihtopiste.

Valuutan vaihtopisteiden valinnassa kannattaa usein välttää lentokenttien pisteitä. Näillä toimipisteillä on tyypillisesti monopoli asemalla, joka näkyy hinnoissa.

Lisäksi nämä toimipisteet hyödyntävät ihmisten “pakkoa” vaihtaa seteleitäjuuri ennen lentoa tai välittömästi lennon jälkeen, näkyen usein huonompina vaihtokursseina vs esimerkiksi kaupunkien keskustojen valuuttapisteisiin.

Keskustojen valuutanvaihto pisteillä on useimmiten huomattavasti suurempi alueellinen kilpailutilanne.

Kaikkein huonoimmat vaihtokurssit rahalle saat yleensä vaihtamalla valuutan esimerkiksi hotellissa. Hotellit laittavat useimmiten vaihtokurssiin mukaan omat katteensa.


Suomessa netin kautta valuuttaa vaihtavat muun muassa…