Remonttilaina asuntolainan yhteydessä

Katsaus siihen, onko remonttilaina asuntolainan yhteydessä mahdollinen tai järkevä vaihtoehto.

Lähes kaikki Suomessa toimivat keskeiset pankit, esimerkiksi Nordea, Osuuspankki, POP Pankki, Säästöpankki, ja OmaSP tarjoavat lainatuotteina sekä asuntolainoja että lainoja remonttia varten.

Siten, jos olet hakemassa asuntolainaa ja suunnitelmissasi on ostettavan kohteen remontointi, sinun kannattaa ehdottomasti nostaa asia esiin asuntolainasta käytävien neuvottelujen yhteydessä.

Kuinka ottaa remonttilaina asuntolainan yhteydessä?

Yleisellä tasolla pankit ovat halukkaita antamaan tällaista kodin kunnostamiseen liittyvää lainaa asuntolainan yhteyteen, aina rakenteisiin menevistä muutoksista myös pienempiin korjaustöihin.

Asuntolainaneuvottelun yhteydessä ilmaistun toiveen remonttilainaan jälkeen pankin edustaja katsoo yhdessä kanssasi sopivimman muodon tällaisen projektin rahoittamiseen ja lainamäärään liittyen.

Remonttilaina asuntolainan yhteydessä.

Kun neuvottelet remonttilainan samalla kertaa asuntolainan oton kanssa, saatat saada paremman tarjouksen remonttilainallesi kuin jos tekisit lainahakemuksen asuntolainan hankkimisen jälkeen.

Voiko remonttilainan yhdistää nykyiseen asuntolainaan?

Mikäli haluat tehdä remontin ja hakea siihen remonttilainaa kodin ostamisen jälkeen, tällaista lainaa tulee normaalisti hakea erikseen, eikä sitä voi siten yhdistää jo olemassaolevaan asuntolainaan tai sen lainaehtoihin.

Toisaalta, mikäli sinulla on olemassaolevaa asuntolainaa, mutta se on lähes maksettu kokonaan pois, tällainen tilanne mahdollistaa useissa pankeissa, kuten Osuuspankissa, kodin käytön vakuutena suurempien, vakuutta vaativien remonttilainojen ottamisen suhteen.

Pienempiin remontteihin suomalaiset pankit suosittelevat erilaisia vakuudettomia kulutusluottoja tai käyttöluottoja, joissa lainasummat voivat olla noin 50 000 euroon, mutta lainaan liittyvät korot vakuudellisia lainoja huomattavasti korkeammat.

Remonttilaina ja asuntolaina.

Huolimatta korkeammista kustannuksistaan, vakuudeton remonttilaina mahdollistaa remontin tekemisen heti, ja lainaa on mahdollista lyhentää useimmissa pankeissa itsellesi sopivissa kuukausierissä.

Isommat remontit ja niihin vaadittavat isommat lainasummat vaativat usein pankkilainan ottamisen, joissa lainan saamisen takeena on tyypillisesti vakuus.

Vakuudellinen pankkilaina on hyvä vaihtoehto vaikkapa kodin pintojen kunnostamiseen, kun sinulla on vakuuksia esimerkiksi asunnostasi käytettävissä. Tällainen pankkilaina on lisäksi edullisempi vaihtoehto vakuudettomiin luottoihin verrattuna.

Rakennuslaina vai remonttilaina?

Joissakin pankeissa, kuten POP-pankissa, korjausremonttien lainamuodoissa on mukana termi “rakennuslaina”, jota on mahdollista hakea asuntolainan ottamisen yhteydessä.

Useimmiten tällaisten rakennuslainojen lainaehtona on, että kyseessä ei ole kosmeettinen pintaremontti vaan rakenteisiin menevät muutokset. Rakenteisiin menevää muutostyötä on esimerkiksi korjausrakentaminen.

Mikäli kyseessä on rakennuslainatarve, voit hakea lainaa riippumatta siitä onko kyseessä isompi rakennustyö, kuten terassin rakentaminen, tai vähän pienempi projekti, esimerkkinä laiturin rakentaminen.

Kuten remonttilainankin suhteen, lainan saannin yleisehtoihin kuuluu se, että perheen talous on perustuksiltaan kunnossa, eli menot ja tulot ovat sopivassa suhteessa.

Nordealla on oma rakennuslainamuotonsa suurempiin korjaustyöprojekteihin, Peruskorjauslaina, jonka saamiseen tarvitaan vakuus.


Lainamuotona Peruskorjauslaina, jonka tarpeesta kannattaa mainita asuntolainan hakemisen yhteydessä, on suunnattu kiinteistön perusparannuksiin, kuten lämmitys- ja sähköjärjestelmien uusimiseen liittyviin projekteihin.