S-Pankin VISA

S-Pankin VISA on EUR 800 – 10 000 luottorajalla varustettu luottokortti, joka on Suomen Rahatiedon vertailuissa kuulunut maan halvimpiin vaihtoehtoihin.

Esimerkkinä tästä edullisuudesta on Suomen Rahatiedon tekemä vertailu 1/2013, jossa S-Pankkiryhmän VISA kortti oli ylivoimaisesti halvin vaihtoehto, todellisten luoton vuosikorkojen kautta mitattuna.

Vertailussa ero halvimman (S-Pankin “vihreän Visan”) ja kalleimman luottokortin todellisen vuosikoron välillä oli erittäin suuri, 10,7 prosenttiyksikköä.

Kortin käytön halpuuteen vaikuttavat mm. se, että S-Pankki ei veloita luottokortin käytöstä laskutuspalkkioita tai kk-/vuosimaksuja (jos olet osuuskaupan asiakasomistaja).

Koska kortti on osa S-ryhmän bonusjärjestelmää, kaupparyhmälle tuloja tuo osaltaan asiakkaiden ostosten keskittäminen S-ryhmän liikkeisiin.

Tämä keskittäminen tuo firmalle lisäkannustimia pitää kortin asiakaskustannukset erittäin alhaisina, joka osaltaan on tuomassa kortin erittäin monen suomalaisen lompakkoon.

Kortilla tehdyt ostokset, myös muualla kuin S-ryhmän liikkeissä, tuovat aina bonusta, ja S-ryhmän liikkeissä myös maksutapetua.

S-Etukortti VISA luottokortti

S-Pankin VISA kortin hakeminen

Kun haet S-Pankkiryhmästä VISA korttia, pelkän luottokortin sijaan voit ottaa korttisi Credit/Debit-korttina.

Credit/Debit-kortin avulla voit aina kassalla valita, maksatko laskun suoraan pankkitililtäsi (Debit-puoli), vai käytätkö korotonta maksuaikaa ja mahdollisesti myöhemmin korollista luottoa (Credit-puoli).

Kortin myöntämiseen liittyy joukko minimiehtoja. Näiden ehtojen perusteella sinulla tulee olla:

  • 18-vuotta täyttänyt
  • säännölliset työ- tai eläketulot
  • moitteettomat luottotiedot
  • suomalainen henkilötunnus
  • pysyvä asuinpaikka Suomessa

Hakemisen yhteydessä määritellään myös korttiin liitetty luottorajasi, joka voi olla luottoriskiarvion perusteella EUR 800 – 10 000.

Kun teet ostoksia tämän luottorajan puitteissa (Credit-puolta käyttäen), saat aina keskimäärin 30 vuorokautta korotonta maksuaikaa ostoksillesi.

Korottoman maksuajan jälkeen voit maksaa koko luottosaldon, tai lyhentää saldoa pienemmissä erissä (3 %, 5 % tai 10 % luottorajasta (vähintään 40 €)).

Jos käytät kortissa olevaa luottoa, sen hinta määräytyy markkinakorkojen ja lainamarginaalin perusteella seuraavaa kaavaa käyttäen: Euribor 3 kk + 6 prosenttiyksikön marginaali. Korko tarkistetaan vuoden mittaan tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuussa, kunkin kuun viimeisenä pankkipäivänä.