Säästöpankki ASP tili

Säästöpankki ASP tili on yksi vaihtoehtoisista tavoista aloittaa ASP-säästäminen kohti ensiasunnon ostamista.

Jos olet ASP-ohjelman ehtojen puitteissa 15-39-vuotias ensiasuntoa varten säästävä, ja avaat ASP-tilin Säästöpankissa, saat pankista monia etuja ja selkeän säästöohjelman tavoitteesi toteuttamiseen.

Säästöpankin kautta ASP-tilin ottamalla pääset ensiasunnon ostajaksi nopeimmillaan jopa kahdessa vuodessa, mutta ASP-säästäjäksi kannattaa ryhtyä, vaikka ensiasunnon hankkiminen ei olisikaan vielä ajankohtaista.

Itse asiassa ASP-säästäminen on helpompaa pienissä erissä pitkän ajan kuluessa, jonka osapalkkioksi säästöillesi tulee myös tavallista säästötiliä parempi, ilman lähdeveroa oleva korko.

Ehtona ASP-lainan saamiselle on se, että säästä ASP-tilillesi kahdensan kalenterivuosineljänneksen (3 kk) aikana, joiden ei tarvitse olla peräkkäisiä periodeja, 150 euron – 3 000 euron summan (eli siis vaikkapa tasaisella tahdilla minimissään 50 euroa kuukaudessa).

Säästöpankin ASP-tilin keskeiset edut ja hyödyt

Kun avaat ASP-tilin Säästöpankissa, saat talletuksillesi verottoman, 1 % vuotuisen talletuskoron, joka perustuu asuntosäästöpalkkiolain asetuksiin ja säädöksiin.

ASP-tili on säästötapana joustava tapa tehdä talletuksia kohti ensiasunnon ostoa, ja voit pitää taukoa säästöjen tekemisessä elämäntilanteesi ja tarpeidesi mukaan.

ASP-säästäminen Säästöpankissa ei missään vaiheessa sido sinua asunnon ostoon, vaan voit halutessasi keskeyttää sopimuksen.

Säästämistä jatkaessasi, kun saat 10% omarahoitusosuuden ensiasunnostasi säästettyä, ja muut ASP-tilisäästämisen ehdot toteutuvat, voit ottaa ASP-lainaa Säästöpankista.

Ensiasunnon oston yhteydessä Säästöpankki maksaa sinulle vielä takautuvasti 2–4 % lisäkoron, jota maksetaan viidelle ensimmäiselle talletusvuodelle.

ASP-lainan valtion tuet ja korkotaso

Valtio helpottaa monella tapaa ASP-tilin avaavien väylää kohti ensiasunnon ostamista.

Tämä näkyy muun muassa siinä, että Säästöpankin ASP-tilin talletuksellesi maksettava korko (myös lisäkorko) on verotonta.

Asuntosäästöpalkkiolaki määrittelee lisäksi ASP-lainan korkotason sellaiseksi, että sen on oltava alhaisempi kuin muiden pankin ensiasunnon ostajille tarjottavien korkojen.

Asuntosäästäminen ASP-järjestelmän kautta on useimmiten pitkän ajan kuluessa tehtävää säästämistä. Sen aikana suunnitelmiisi voi tulla muutoksia, mutta ne eivät ole este ASP-säästämisen jatkumiselle.

Säästöaikana voit muun muassa muuttaa säästötavoitetta ja -suunnitelmaa, yhdistää erilliset sopimukset, jakaa usean henkilön sopimuksen, sekä siirtää ASP-sopimuksen Säästöpankista johonkin toiseen pankkiin.

Säästöpankin erikoisedut ASP-tilisäästäjille

Säästöpankin ASP-tilisäästäjänä voit saada luottokortin 500 € luottorajalla, kun olet vähintään 18-vuotias ja kertyneet ASP-tilisi säästöt ovat vähintään 5 000 euroa (minimisäästöaikaa 5 000 euron kertymiselle ei ole).


Mikäli ASP-tilisopimuksessa on kaksi osallista, ovat molemmat oikeutettuja henkilökohtaiseen Säästöpankin luottokorttiin.