Satasen laina

Satasen laina on tyypillinen ns. vippilainan tai pikalainan koko, joka myönnetään usein luottolaitosten toimesta myös uusille asiakkaille ja ilman vakuuksia.

Vippilainojen koot ovat tyypillisesti luokkaa aina muutamasta kymmenestä eurosta aina muutamiin satoihin euroihin, laina-ajan vaihdellessa muutamasta viikosta aina muutamiin kuukausiin tyypillisesti.

Pienikokoisia vippilainoja, kuten sadan euron lainat, on usein saatavilla myös ns. sms lainana, joka tarkoittaa sitä, että voit hakea lainaa, ja saada myöntävän/kieltävän vastauksen sms tekstiviestin perusteella, joka toimii lainahakemuksena.

Usein tällaisten lainojen kohdalla on mahdollista olla vain yksi vippilaina aktiivisena kerrallaan (kunkin luottolaitoksen kohdalla), ja kun vanha 100 euron pikalaina on maksettu takaisin, lainaaja voi hakea uutta pikalainaa.

Tällaisia pikalainoja tarjotaan yleisesti vain tilapäiseen rahoitustarpeeseen, ja suuremmissa sekä pidempiaikaisissa rahoituksen järjestelyissä auttavat pankit ja muut rahoituslaitokset.

Erilaisia pikalainoja tarjoavia tahoja on Suomessa tarjolla useita, joka yhdistettynä siihen, että näiden lainantarjoajien tarjoamat lainakorot vaihtelevat usein erittäin paljon, tarkoittaa että pikalainoja kannattaa vertailla parhaimman tarjouksen löytämiseksi.

Merkittävin vertailukohta ovat lainan kokonaiskustannukset, jotka ilmaistaan lainan todellisena vuosikorkona, joka voi olla ja usein onkin pikalainojen kohdalla jopa satoja prosentteja vuositasolla.

Vertailun vuoksi tärkeää on varmistaa että lainan todellisiin vuosikustannuksiin on laskettu mukaan kaikki lainan kustannukset, kuten lainan hoitoon mukaan laskettavat erilaiset muut erät kuin varsinainen luottokorko.


Erilaisiin pikaluotto yrityksiin kuuluvat Suomessa mm. vippi.fi, Rahapuu (rahapuu.fi), Etulaina (etulaina.fi), Arkivippi (arkivippi.fi), Luottovippi (luottovippi.fi), Idealaina (idealaina.fi), ja Apulaina (apulaina.fi).

Leave a Comment