SAV Rahoitus

SAV Rahoitus on kotimainen sekä yksityisiä että autoliikkeitä palveleva, NASDAQ OMX:n First North pörssissä listattu rahoitusyhtiö.

Jos haet lainaa SAV:lta yksityishenkilönä auton ostoa varten, laina myönnetään ajoneuvoa vastaan, siten että auto toimii lainan takaisinmaksu vakuutena.

Voit hakea firmalta rahoitusta myös käytetyn auton ostamiseen, jolloin rahoitus haetaan normaalisti SAV:n yhteistyö-autoliikkeiden kautta (verkoston koostuessa noin 450 autoliikkeestä ympäri Suomea).

Näitä kanavia pitkin SAV-autoluottoa on tähän mennessä käyttänyt jo noin 100 000 suomalaista, eri puolilla maata.

Firman Back Office ja pääkonttori sijaitsee Helsingissä, josta käsin hoidetaan sähköisesti koko maan alueelle ulottuvaa rahoitus-ja luototustoimintaa yksityisille ja autoliikkeille.

Kun asioit autoliikkeen kanssa, voit hakea SAV-luottolimiitti rahoituspäätöksen auton tai moottoripyörän ostoosi päivässä.

Tämän päätöksen avulla voit rauhassa (päätös on voimassa jopa 6 kk) lähestyä käytetyn auton tai moottoripyörän ostamista osamaksulla, myös suoraan toiselta yksityiseltä henkilöltä. SAV-limiitti rahoituspäätös käy tietysti perusteena autonostoon kaikissa SAV valtuutetuissa autoliikkeissä.

SAV-limiitti rahoituspäätös toimii osamaksukaupassa samaan tapaan kuin käteismaksu, sillä maksat myyjälle vain käsirahan, ja rahoitusyhtiö hoitaa loput ostosummasta.

SAV Rahoitus

Oman auton myyminen yksityiseltä yksityiselle

Jos olet autosi täyttää osamaksukelpoisuudet, voit myydä sen vaikkapa verkkopalvelujen (Nettiauto, Oikotie, Tori.fi, jne) kautta yksityiselle ostajalle SAV-osamaksulla ja mainostaa tätä mahdollisuutta myynti-ilmoituksesi ohessa.

Yksityisten väliseen ajoneuvokauppaan SAV-Rahoituksen käyttö tuo myös turvallisuutta ja luotettavuutta, sillä kukin ostajaehdokas tunnistetaan verkkopankkitunnuksilla ja he käyvät läpi rahoitusyhtiön luottoprosessin.

Tällaisen rahoituksen järjestämisen kautta saat käteismaksun heti, ja rahoitusyhtiö tulee mukaan kauppatapahtumaan kantamaan riskin ostajan osamaksuista.

Jos olet ostajan puolella tässä tapahtumassa, SAV-Rahoitus turvaa myös sinun asemaasi, sillä se tarkistaa kaupantekohetkellä (TraFi:sta) mm. että ajoneuvoa myy sen oikea omistaja, että ajoneuvoverot ovat ajan tasalla, sekä että ajaneuvon katsastus on voimassa.

SAV Rahoitus Oyj

Yrityksenä autokauppoja rahoittava SAV on ollut julkisesti noteerattu yritys vuodesta 2008, jolloin kaupankäynti sen osakkeilla aloitettiin NASDAQ OMX:n First North markkinapaikalla.

Firman historia ulottuu kauemmas, vuoteen 2000, jolloin yritys aloitti toimintsa nimen Suomen Autovakuus Oy alla.

Vuosien varrella yritys on ollut pioneeri autorahoituksen alalla, tuomalla markkinoille uuden tavan saada lainaa ajoneuvoa vastaan. Tämä pioneerius näkyi myös matkapuhelinten SMS tekstiviestien avuksi ottamisen asiakaspalveluun ja lainahakemusten jättöön.

SAV laajeni voimakkaasti vuodesta 2003, jolloin se teki ensimmäiset yhteistyösopimukset autoliikkeiden kanssa, joka on kasvanut verkostostoksi, jossa on nykyisin yli 450 autokauppaa. Nämä autoliikkeet markkinoivat ja myöntävät SAV:n luottoja osana toimintaansa.

Yksi uusimpia tuotteita yritykselle on SAV10, jossa rahoitusta tarvitsevat asiakkaat voivat hankkia minkä tahansa rahoituskelpoisen ajoneuvon vain 10 % omarahoitusosuudella.

Koska alhainen omarahoitusosuus tuo mukanaan suuremmat kuukausierät, tämän palvelun yhteyteen SAV on tuonut myös maksuturvatuotteita joilla asiakas voi turvata maksukykynsä epävarmoinakin aikoina.


Vuoden 2010 aikana firma toi ainutlaatuisen SAV-limiitti rahoitustuotteen yksityisten väliseen autokauppaan, toimien kahden yksityishenkilön välisessä ajoneuvokaupassa osamaksurahoittajana.