SEB korkorahastot

Suomeen rekisteröityjä SEB korkorahastot vaihtoehtoja on kaikkiaan 5 erilaista vaihtoehtoa, rahamarkkinarahastoista korkeariskisiin yrityslainarahastoihin.

Yhteensä SEB:llä on kotimaahan rekisteröityjä rahastoja 17 kappaletta, joiden ohella voit sijoittaa myös pankin kv. yhteistyökumppaneiden sekä SEB:n ulkomaille rekisteröityihin korkorahastoihin.

Suurin osa rahastoista on SEB:n omien salkunhoitajien hoitamia, mutta ulkoistetussa rahastonhoidossa SEB hakee aina ulkopuolista erikoisosaamista esimerkiksi tietyiltä maantieteellisiltä alueilta tai talouden toimi-aloilta.

Firma tekee yhteistyötä kansainvälisesti korkorahastojen suhteen maailman suurimpiin kuuluvien rahastoyhtiöiden kanssa, lähes 30 eri omaisuudenhoitoyhtiön tuotteiden suhteen.

Näihin yhteistyökumppaneihin kuuluvat ABS, AllianceBernstein, Barings, BlackRock, BlueBay, Cramer Rosenthal McGlynn, Diam, East Capital, Eaton Vance, Fidelity, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, Muzinich & Co., Parametric, Pictet, Schroders, T. Rowe Price, TT International , Turner Investment Partners, sekä William Blair & Co.

SEB:n avulla voitkin toteuttaa erittäin monimutkaisetkin rahastostrategiat, ottaen näkemystä esimerkiksi kehittyvistä markkinoista tai tietyistä toimialoista, helpon sijoituksien hajauttamisen ohella.

Huomaa että kun ostat SEB:n tai sen käyttämien ulkopuolisten varainhoitajien rahasta, olet vain ja ainoastaan SEB:n asiakas. Näet näin hankitut rahastot raporteissasi sekä “Salkunselaus” ja Extra-palvelussasi.

Pääset korkorahastosijoittamiseen käsiksi SEB:n kautta pienilläkin pääomissa, sillä pääosin rahastoissa on EUR 500 minimisijoitus vaatimus, ja toisaalta vain 80 euroa / kertasijoitus, jos teet pankin kanssa sopimuksen kuukausittaisesta rahastosäästämisestä.

SEB korkorahastot – Suomeen rekisteröidyt vaihtoehdot

Pankin korkorahastot sijoittavat hallinnoimansa varallisuuden joko lyhyen tai pitkän koron rahastoihin.

Näistä lyhyen korkojen rahastot (joista käytetään myös rahamarkkinarahasto nimeä) sijoittavat rahat esimerkiksi pankkien, valtioiden, tai yritysten liikkeelle laskemiin, (pääsääntöisesti) alle vuoden juoksuajan korkopapereihin.

Yleensä näissä lyhyen koron rahastoissa tavoitteena on tuottaa asiakasvarallisuudelle pankkitalletuksia parempaa tuottoa. SEB käyttää lyhyen korkojen rahastoilleen myös vertailuindeksiä, 3 kk euribor korkoa.

Sijoitusrahastot jotka sijoittavat pitkiin, yli vuoden juoksuajan korkopapereihin, tarjoavat keskimäärin lyhyiden korkojen rahastoja parempia tuotto-odotuksia, mutta vastineena niihin liittyy suurempi riski (tuoton volatiliteetilla laskettuna).

Näiden rahastojen kategorioihin kuuluvat yleisellä tasolla mm. obligaatiorahastot, Investment Grade -rahastot, High Yield -rahastot kuin myös Emerging Markets Debt -rahastot, jotka sijoittavat kehittyvien maiden korkopapereihin.

Näistä obligaatiorahastot sijoittavat asiakasvarallisuutensa korkopapereihin, joissa juoksuaikana on keskimäärin noin 6 vuotta. Näitä papereita laskevat liikkeelle mm. valtiot, julkisyhteisöt (kuten kunnat) ja yksittäiset yritykset.

SEB Euro Bond
SEB Corporate Bond Ex Financials
SEB Global High Yield
SEB Money Manager
SEB Money Manager Plus