MB rahastot

MB rahastot toimii pääomasijoittajana MBO-järjestelyissä, yksityistämisissä, toimialajärjestelyissä, sekä kasvun rahoittamistilanteissa.

Yritys on kotimaisessa omistuksessa oleva, ja henkilöstön johtajistoon kuuluu Suomen pääomasijoitustoiminnan 1980-luvun alun pioneereja.

Firman pääomasijoitukset kohdistuvat laajasti eri toimialoihin, … Jatka lukemista →

Suomen Teollisuussijoitus

Suomen Teollisuussijoitus (Tesi) on valtion omistama pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa sekä pääomasijoitusrahastoihin että suoraan erilaisiin kasvuyrityksiin.

Yhtiön oma pääoma, noin 996 miljoonaa euroa, on tullut sijoitusyhtiön hallintaan valtion omaisuuden myynnistä kertyneistä … Jatka lukemista →

Darvas Box teorian käyttö treidaamisessa

Darvas Box teoria on treidausstrategia, jonka Nicolas Darvas kehitteli osakemarkkinoilla tapahtuvaa kaupankäyntiä varten hyödyntäen hintahuippuja ja volyymiä avainindikaattoreina.

Darvas loi teoriansa 1950-luvun kuluessa matkustellessaan maailmalla ammattilais-salonkitanssijana.

Nicolas Darvas "How I Made $2,000,000 in the Stock Market" book.Hänen kehittämässään treidaustekniikassa ostetaan … Jatka lukemista →

Mikä on trendilinja?

Trendilinja on linja, joka on piirretty yli huippukääntöpisteiden ja ali pohjakääntöpisteiden esittämään hintamuutosten voimassaolevan suunnan.

Pohjimmiltaan trendilinjat ovat visuaalinen esitys minkä tahansa aikaperiodin puitteissa olevista hinnan tuki- ja resistanssitasoista.

Ne … Jatka lukemista →

Mikä on Donchian Channels indikaattori?

Donchian Channels indikaattori muodostuu kolmesta linjasta jotka luodaan liikkuvan keskiarvon laskelmien pohjalta, jotka muodostavat indikaattorin, josta löytyvät ylempi ja alempi linja keskijanan ympärillä.

Indikaattorin ylempi linja merkkaa arvopaperin ylintä arvoa … Jatka lukemista →

Mikä on Bollinger Bands indikaattori

Bollinger Bands on teknisen analyysin työkalu, jonka määrittelevät sarja linjoja kahden keskihajonnan verran, positiivisesti ja negatiivisesti, yksinkertaisesta liikkuvasta arvopaperin hinnan keskiarvosta, mutta näitä muuttujia voidaan säätää käyttäjän toimesta.

Bollinger Bands … Jatka lukemista →

Mitä ovat tekniset indikaattorit

Tekniset indikaattorit ovat matemaattisia laskelmia perustuen hintaan, volyymiin, sekä arvopaperin tai sopimuksen avointen positioiden määrään.

Analysoimalla historiallista dataa, tekniset analyytikot käyttävät indikaattoreita ennustamaan johdannaisten tulevia hintamuutoksia. Esimerkkeinä yleisistä teknisistä indikaattoreista … Jatka lukemista →

Mikä on tekninen ralli

Tekninen ralli, englanniksi “Technical Rally” on sijoitusalan käsite, jossa arvopaperin hinnan liike ylöspäin perustuu teknisen analysin treidaajien sijoitusten vaikutusvoimaan.

Tämä ralli saattaa ajan myötä johtaa nousuvoittoiseen trendiin tai päättyä lyhyellä … Jatka lukemista →