Sijoittaminen netissä

Sijoittaminen netissä resursseihin kuuluvat mm. Bloomberg sekä Morningstar.

Bloomberg
www.bloomberg.com

Bloomberg on ammattilaisille suunnattu sijoittamisen informaatiopalvelu, josta myös piensijoittaja voi hyötyä varsinkin sen tarjoamien nettipalveluiden avulla.

Bloomberg tarjoaa erinomaisen tietopalvelun myös Suomalaisista osakkeista, johon sisältyvät perustiedot osakkeella käydyistä kaupoista, kursseista, ja uutiset liittyen yritykseen jonka osakkeilla käydään kauppaa.

Parhaimpaan antiin kuuluu kuitenkin osakkeen kurssia kuvaava graafi, jonka avulla voit tehdä myös alkeellista teknistä analyysiä Suomalaisille osakkeille, kuten MACD ja Bollinger Bands kuvaaja analyysit.

Löydät tämän tiedon suurimmasta osasta suomalaisia osakkeita etsimällä “find quote” hausta tietoja yrityksen nimellä. Tuloksien joukossa tulisi olla linkki tähän tietopakettiin firmasta.

Tässä esimerkiksi linkki suomalaisen Ponssen tietoihin:

www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=PON1V:FH

Morningstar
www.morningstar.fi

Morningstar on maailman johtava sijoitusrahoituksista tietoa välittävä palvelu, jonka suomalainen nettipalvelu keskittyy Suomessa saatavilla oleviin ja markkinoituihin rahastoihin.

Morningstarin avulla voit löytää rahaston joka vastaa sellaista rahastoa, jolla on samanlainen sijoitusstrategia, johon itse uskot ja jota haluaisit ammattimaisen sijoittajan toteuttavan puolestasi.

Voit myös hakea rahastoja tuottoperusteisesti, ja tutkia millaiset rahastot ovat tehneet eniten voittoa vaikkapa viimeisen vuoden, kolmen vuoden, tai viiden vuoden sisällä, ja ottaa oppia näistä sijoitusstrategioista omiin sijoituksiisi, tai vaihtoehtoisesti voit ostaa osuuksia rahastosta.

Marketwatch Real Time Currencies
www.marketwatch.com/investing/currencies/tools

Jos sijoitusstrategiasi on kansainvälinen, sinun kannattaa ottaa huomioon myös valuuttakurssien vaikutukset sijoitustoiminnassasi Euroalueen ulkopuolelle.


Yksi parhaista työkaluista jolla voit olla ajantasalla reaaliaikaisesti valuuttojen kursseista on MarketWatch nettisivuston palvelu, joka tuottaa live kursseja valuuttakaupasta suurimpien valuuttojen välillä.