Sijoitusohjelma

Katsaus sijoitusohjelma vaihtoehtoihin, sekä välittäjien tarjoamiin vaihtoehtoihin, että suosituimpiin kolmansien osapuolien ohjelmistoihin.

Useimmille sijoittajille ja treidaajille kaikkein keskeisin sijoitusohjelma, jota he käyttävät ohjelmistonaan treidauksessa, on välittäjän tarjoama ohjelmisto, joko nettipalveluna (cloud-palvelu) tai ladattavana ohjelmana omalle kotikoneelle.

Esimerkiksi tanskalaisen Saxobank välitysfirman (jolla on toimistoja 25:ssä maassa) kaupankäynti ohjelmisto on itsenäinen sijoittamista helpottava ohjelma, jonka avulla voit ottaa näkemyksiä valuuttamarkkinoilla, CFD-kaupankäynnissä, sekä optioden suhteen.

Saxo Bankin (fi.saxobank.com) ohjelmisto palvelee sekä fundamentaali analyysiä käyttäviä että teknisen analyysin osaajia, sillä siitä löytyy sekä uutiskanava, artikkeleista, kommentteja, ja valmiita perusanalyysejä, kuin myös sisäänrakennetut teknisen  analyysin työkalut.

Näiden välittäjien tarjoamien ohjelmistojen ohella voit luonnollisesti luottaa sijoitusanalyyseissäsi kolmansien osapuolten työkaluihin. Esimerkiksi Wall Streetillä treidaajat usein käyttävät useitakin kolmansien osapuolten ohjelmistoja, ehkä keskeisimpänä Bloombergin terminaali ohjelmistoineen.

Teknisen analyysin avulla treidaamiseen ja sijoittamiseen (näkemyksen ottoon) löytyy useitakin vaihtoehtoja, ja näiden työkalujen avulla voit usein myös automatisoida esimerkiksi valuuttakaupankäynnin (joka on maanantaista perjantaihin 24h avoinna oleva markkinapaikka).

Suosituimpiin teknisen analyysin työkaluihin, etenkin sivutoimisesti treidaaville, kuuluvat Metatrader, MetaStock, MultiCharts, Qtstalker, sekä Sierra Chart nimiset ratkaisut.

Fundamentaali-analyysin avuksi löytyy erilaisia nettipalveluja, joissa voit vaikkapa suodattaa osakemarkkinoilta esiin vain tietyt kriteerit täyttävät firmat, esimerkiksi P/E suhdeluvun, osinkotuoton, ja muiden fundamentaali indikaattoreiden avulla.

Tällaisia suodattamia ja työkaluja tarjoavat esimerkiksi Yahoo! Finance (screen.finance.yahoo.com) ja Google Finance (google.com/finance/stockscreener).

Yksi parhaista työkaluista useiden maiden osakemarkkinoilla olevien firmojen taseen ja muiden keskeisten finanssitunnuslukujen suhteen on Shibui Markets (shibuimarkets.com), joka toimii finanssidata internet portaalina.

Leave a Comment