Sofia Pankki

Sofia Pankki oli vuonna 2008 perustettu suomalainen pankki, joka tarjosi myös verkkopankki toiminnot. Pankin toiminta päättyi maaliskuussa 2010.

Pankin toimintaan myönnettiin Finanssivalvonnan toimesta luottolaitostoimilupa vuonna 2008, mutta varsinaisesti pankin toiminta alkoi vuonna 2009 tammikuussa, ja pankilla oli oikeus lupien mukaisesti toimia suomalaisena talletuspankkina.

Pankki lopetti toimintansa maaliskuussa 2010, kun Finanssivalvonta peruutti sen toimiluvan sen myötä, kun pankin omien varojen määrä alitti vähimmäisvaatimuksen.

Pankki oli toiminta-aikanaan myös Suomen talletussuojarahaston jäsen ja Sijoittajain korvausrahaston jäsen.

Osana pankin toimintaa sen verkkopankki alkoi myös toimia osana pankin palveluja alkuvuodesta 2009.

Sofia Pankki.

Pankin taustat ovat FIM Pankkiiriliikkeen toiminnassa, jonka perustajiin ja suurimpiin omistajiin kuulunut Seppo Sairanen oli Sofia Pankin toiminnan käynnistämisen taustalla ja sen toiminta-aikana myös pankin pääomistaja.

Sairanen myi vuonna 2007 FIM Groupin osakkeensa islantilaiselle Glitnir-pankille, joka avasi mahdollisuuden uuden pankkitoiminnan aloittamiseen, joka toteutui Sofia Pankin muodossa.

Talletustoiminnan ohella pankin keskeiseen osaamisalueeseen kuuluivat sijoitustoiminnan eri muodot Suomessa, johtuen pankin taustahenkilöiden kytköksistä Suomen finanssialan markkinoihin.

Sijoitustoiminnan suhteen Sofia pankilla oli jäsenyys mm. NASDAQ OMX Helsingin ja Tukholman pörsseissä sekä First Northissa.

Lisäksi pankki oli NASDAQ OMX ja Eurex-johdannaispörssien jäsen.

Sofian verkkopankki tarjosi väylän hoitaa päivittäisiä pankkiasioita ja sen avulla pystyi laskujen maksamisen ohella mm. tekemään määräaikaistalletuksia sekä rahasto- ja osakesijoituksia.


Tilin avaaminen Sofia Pankissa tapahtui etupäässä käyttämällä firman virallisia verkkosivuja osoitteessa www.sofia.fi, jossa tilinavaamisprosessi oli läpikäytynä. Nykyisin verkkosivut ovat Kulttuurikeskus-Kokoushotelli Sofian käyttämät.

Leave a Comment