Suomen ASP tili ja ASP laina palveluita tarjoavat rahoituslaitokset

Lista Suomessa ASP tili ja ASP laina palveluja tarjoavista suurimmista pankeista ja rahoituslaitoksista.

ASP-järjestelmä perustuu eduskunnan vuonna 1980 alunperin säätämään asuntosäästöpalkkiolakiin, jota on muutettu useaan vuoteen vuosien varrella, etenkin vuosina 1996, 1999, 2000, 2004, 2014, ja 2015.

Pankkien suuntaan ASP-lakeja tulkitsee ja ohjeistusta niistä antaa Valtiovarainministeriön alainen keskusvirasto, Valtiokonttori.

Pankkeihin, jotka ovat keskeisiä ASP-tilipankkeja ja ASP-lainapankkeja, kuuluvat etenkin Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Hypo-pankki, Nordea, Osuuspankki, POP-pankki, S-Pankki, Säästöpankki, sekä Ålandsbanken.

Aktia ASP

Aktia pankki maksaa ASP-tililesi 1 %:n vuotuista korkoa, joka on verotonta tuloa.

Lisäksi pankki maksaa sinulle 4 % kiinteän lisäkoron talletusvuonna ja korkeintaan viitenä sitä seuraavana vuonna, jos olet yltänyt säästötavoitteeseesi.

Jos sinulla on suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset, voit täyttää lainahakemuksen Aktian verkkopankissa, vaikka et olisikaan pankin asiakas.

Sinun kannattaa täyttää hakemus mahdollisimman tarkasti, sillä se nopeuttaa käsittelyä ja saat täsmällisemmän lainatarjouksen.

Voit täyttää Aktian ASP-asuntolainahakemuksen, vaikka sopivaa kohdetta ei vielä olisi löytynyt.

Danske Bank ASP

ASP-tilin säästösopimuksen ehtojen täyttyessä Danske Bank tukee sinua ASP-säästäjänä maksamalla säästöillesi asuntokaupan yhteydessä lisäkorkoa 4 % normaalin 1 % vuotuisen talletuskoron lisäksi.

Voit avata ASP-tilin Danske Bankissa ja tehdä säästösopimuksen soittamalla pankin asiakaspalveluun, jossa sinun tulee valita vaihtoehto “Lainat”.

Ota puhelua varten jo valmiiksi esille verkkopankkitunnuksesi, jotta Danske voi tunnistaa sinut puhelun aikana. Pankki lähettää sinulle puhelun jälkeen tarvittavat dokumentit verkkopankkiin allekirjoitettavaksi.

Alaikäisen ja pariskunnan yhteisen ASP-tilin avaaminen tapahtuu vain Danske Bankin konttorissa käymällä. Voit varata ajan tapaamiseen suoraan Danske nettisivuilla.

Handelsbanken ASP

Handelsbankenin asuntosäästötilille maksetaan 1 prosentin kiinteä korko sekä 4 prosentin lisäkorko. Lisäkoron saat enintään viideltä vuodelta.

ASP-tilin avaaminen pankissa tapahtuu käymällä sinua lähimmässä Handelsbankenin konttorissa.

Tapaamisen yhteydessä sinun kanssasi tehdään säästösopimus ja avataan ASP-tili.

Hypo-pankki ASP

Hypo-pankin ASP-tilille maksetaan kannustava talletuskorko, jonka suuruus on 1 prosenttia vuotuista korkoa.

Lisäksi Hypo maksaa ASP-säästöillesi kiinteän 4 prosentin lisäkoron, kun olet saavuttanut säästötavoitteesi ja tehnyt asuntokaupat tai saanut omakotitalosi valmiiksi.

ASP-tilisi avataan Suomen AsuntoHypoPankki Oy:ön, joka on Suomen Hypoteekkiyhdistyksen kokonaan omistama talletuspankki.

Nordea ASP

Nordea maksaa ASP-säästötileille 1 % talletuskorkoa, jonka lisäksi saat säästämisen aloitusvuodelle ja seuraavalle viidelle vuodelle peräti 4 % lisäkoron.

ASP-tilillä on siten paras talletuskorko verrattuna mihin tahansa muuhun Nordean talletustiliin ja korot ovat verovapaata tuloa.

Edellytyksenä verovapaudelle ja lisäkorolle toki on, että säästöt käytetään asunnonhankintaan.

Voit avata Nordean ASP-tilin ottamalla yhteyttä heidän 24/7 toimivaan asiakaspalveluunsa.

Kätevin tapa soittaa tilin avausta varten tunnistautuneena on kirjautua Mobiilipankkiin mobiililaitteella ja klikata ”Ota yhteyttä”-välilehdeltä löytyvää “Puhelu”-painiketta.

Nordean asiakaspalveluvalikoima kattaa verkkotapaamiset, joita on tarjolla myös lauantaisin.

Osuuspankki ASP

Osuuspankissa olevalle ASP-tilille maksetaan 1 % talletuskoron ohella 4 %:n lisäkorko säästämisen aloittamisvuodelta sekä sen jälkeen enintään viideltä seuraavalta vuodelta – mikäli ASP:in ehdot täyttyvät ja hankit ensiasunnon ASP:in avulla.

Voit allekirjoittaa OP ASP-lainan sopimukset sähköisesti – vaikka omalta kotisohvaltasi.

Osuuspankin kautta hankittuna ASP-lainaneuvottelu ja allekirjoitukset voidaan halutessasi hoitaa alusta loppuun verkossa, ja sinun tarvitsee tulla konttorille vasta kaupanteon yhteydessä. Sähköisen allekirjoituksen saat tehtyä verkkopalvelutunnuksillasi.

POP-pankki ASP

ASP-tilin avaaminen ja asuntosäästäminen omaa kotia varten alkaa POP-pankissa helposti ottamalla yhteyttä pankkiin puhelin-asiakaspalvelun kautta tai varaamalla ajan lähimpään pankin konttoriin.

S-Pankki ASP

S-Pankki maksaa talletuksillesi yhden prosentin vuosittaisen talletuskoron. Kun olet saavuttanut säästötavoitteesi ja tehnyt asuntokaupan tai saanut omakotitalosi valmiiksi, S-Pankki maksaa vielä 2–4 % lisäkoron.

Voit avata S-Pankki ASP-tilin pankin asiakaspalvelupisteissä tai soittamalla yhtiön asiakaspalveluun (avoinna ma–to kello 9–20, pe kello 9–18).

Asiointisi hoituu sujuvasti, kun tunnistaudut puhelun aikana S-mobiilin tunnistamisella, mutta voit tunnistautua myös verkkopankkitunnuksillasi.

Säästöpankki ASP

Säästöpankin ASP-tili tarjoaa 1 % koron talletuksille sekä lisäksi pankki maksaa sinulle vielä takautuvasti 2–4 % lisäkoron, jos täytät ASP-tilin ehdot eli saavutat säästötavoitteen ja ostat asunnon. Lisäkorkoa maksetaan viidelle ensimmäiselle talletusvuodelle.

Säästöpankin ASP-säästäjänä voit saada luottokortin 500 €:n luottorajalla, kun olet vähintään 18-vuotias ja kertyneet ASP säästösi ovat vähintään 5 000 €.

Mikäli ASP-tilisopimuksessa on kaksi osallista, molemmat ovat oikeutettuja henkilökohtaiseen luottokorttiin.

Erillistä minimisäästöaikaa 5 000 €:n kertymiselle ei ole, Asp-tilin sopimusehdot määrittävät kuitenkin enimmäissäästömääräksi 3 000 € / vuosineljännes.

Ålandsbanken ASP

Ålandsbankenin ASP-tilin vuotuinen korko on 1 % ja se maksetaan asuntosäästötilille vuosittain. Lisäksi saat 4 % vuotuista lisäkorkoa. Lisäkorkoa suoritetaan tallettamisen aloittamisvuodelta ja tämän jälkeen enintään viideltä kalenterivuodelta.

Pankki maksaa lisäkoron sinulle maksetaan, kun olet täyttänyt asuntosäästösopimuksen ehdot sekä esittänyt pankille kauppakirjan tai loppukatselmuspöytäkirjan.