Tekninen analyysi ohjelma

Datan suuresta määrästä johtuen tekninen analyysi ohjelma on monen treidaajan perustyökalu, sekä graafien että puhtaan numerodatan analysointiin.

Tälläisen softa avulla treidaaja ja sijoittaja voi sekä automatisoida monet teknisen analyysin käyttöön liittyvistä työtehtävistä, että testata erilaisia teorioita usealla erilaisella datalla hyvinkin nopeasti.

VIDEO: 1 tunnin ja 4 minuuttia pitkä esitys teknisen analyysin perusteista ja käytöstä Tradestation softan, yhden markkinoiden käytetyimmistä treidausohjelmista, avulla.

Voit käyttää tällaisella softalla automatisoituja teknisen analyysin indikaattoreita markkinoilla, kuten osakemarkkinoilla tai valuuttamarkkinoilla, tapahtuvaan kaupankäyntiin.

Kun tarkastelet markkinoilta saatavilla olevia teknisen analyysin työkaluja, ota huomioon, että jotkin ohjelmistot saattavat keskittyä vain tiettyyn lähestymistapaan, kuten treidausteorioiden testaamiseen.

Saatatkin tarvita useammankin ohjelmiston kattaaksesi kaikki tehokkaaseen teknisen analyysin käyttöön tarvittavat lähestymistavat, ja automatisoidaksesi markkinoilla kaupankäynnin.

Suosituimpiin markkinoilla oleviin ohjelmistoihin, joista moneen saa ilmaisen kokeiluperiodin netin kautta, kuuluvat:

 • Bloomberg L.P.
 • CQG
 • MetaStock
 • MetaTrader 4
 • MultiCharts
 • Qtstalker
 • Sierra Chart
 • Statmetrics
 • TA-Lib
 • Tradermade International Ltd
 • TradeStation
 • Wealth Lab
 • WinChart

VIDEO: Metastock treidausohjelmiston esittely.

Tekninen analyysi ohjelma – ominaisuudet

Teknisen analyysin ohjelmistoihin kuuluu vaihteleva joukko ominaisuuksia, kuten strategioiden historiallinen testaus, strategian optimisointi, sisäänrakennetut indikaattorit, ja hälytykset.

Usein softasta löytyy myös erilaisia vaihtoehtoja käytettävän datan muodolle, esimerkiksi live-hinnat, 1-30 minuutin – 1,2,4 tunnin palkkihinnat (etenkin päivänsisäiseen kaupankäyntiin), ja/tai historialliset EOD hinnat.

Yksi perusominaisuuksista on graafinen käyttöliittymä, jossa näet tutkittavan arvopaperin hinnat, volyymin, ja teknisen analyysin indikaattoreita summattuna yhdelle näytölle.

Visuaaliseen esitystapaan voi kuulua linja-, palkki-, OHLC (Open-High-Low-Close), tai kynttilänjalka graafit, joista näet nopeasti erilaista informaatiota liittyen hinnan kehitykseen.

Graafidata esitetään aikasarjana, ja käyttäjänä pääset tutkimaan normaalisti myös historiallisia aikasarjoja, ja voit testata strategiasi toimivuuden näillä historiallisilla testiperiodeilla, ajan yli.

Aikaintervallit joilla dataa on monesti saatavilla voivat vaihdella sekunttidatasta (ns. tick-data) aina kuukauden päätöshintoihin saakka, pidempien treidaus- tai sijoittamisstrategioiden hyödyntämiseksi.

Strategian testaus (“back testing” englanninkielellä) on myös tyypillinen ominaisuus näissä ohjelmistoissa.

Testauksella voit kokeilla erilaisia teknisen analyysin strategioita menneeseen hintadataan, jolla voit vahvistaa tai hylätä kyseisen strategian toimivuuden tässä suhteessa.

Monesti kaupankäyntiin liittyvät kustannukset, kuten välittäjän palkkiot osakemarkkinoilla, ovat merkittävä kustannuserä treidauksessa, ja nämä ohjelmistot tyypillisesti antavat muokata näiden muiden kustannuserien suuruutta per kauppa, joka auttaa paremmin kartoittamaan strategian toimivuutta.

Analyysin tukena tulee usein erilaisia indikaattoreita, joilla voit hahmottaa strategian toimivuutta, kuten maksimitappio, vuosittainen voitto, ja Sharpen suhdeluku.

Läheisesti historialliseen testaukseen liittyvä ominaisuus on strategian optimisointi ominaisuus, jossa ohjelmisto optimoi (maksimoi voiton) teknisen analyysin strategiasi automaattisesti perustuen historialliseen dataan.

Tämä lähestymistapa auttaa myös puhtaasti toimivien indikaattoreiden kartoittamisessa eri markkinoilla, jos et halua täysin tukeutua automatisoituun strategian luontiin.

Tälläisten optimitisoitujen strategioiden hyöty on usein parhaimmillaan, jos myös sen perusteella tehtävä kaupankäynti on automatisoitua, ottaen pois inhimillisen tekijän strategian toteutuksesta.

Usein ohjelmistoissa on mukana myös skanneri-ominaisuus, jonka voit asettaa löytämään markkinoilta, valuutoista, osakkeista, futuureista jne., treidauskohteita, jotka vastaavat asettamiasi treidausparametreja.

Samaan tyyliin toimii myös näiden ohjelmistojen hälytys ominaisuus, joka hälyttää, jos analysoimiesi finanssituotteiden tietty teknisen analyysin indikaattori ylittää antamasi rajan, esimerkiksi liikkuvan keskiarvon.

Usein nämä hälytykset on mahdollista saada suoraan tietokoneen ruudulle, sähköpostiin, tai tekstiviestinä kännykkään.

Leave a Comment