Tekstiviesti laina

Tekstiviesti laina on ns. pikavippi lainamuoto, jossa lainaa haetaan SMS tekstiviestin avulla.

Tällaisten pikalainojen lainaehdot ja lainamäärät vaihtelevat, mutta usein kyseessä on muutamien viikkojen pituinen ja muutamien satojen eurojen kokoinen laina.

Esimerkiksi Easylaina tarjoaa (elokuu 2009) lainamääriä suuruudeltaan 50 €, 100 €, 150 €, 200 €, 250 €, 300 €, ja laina-aikoja jotka vaihtelevat 7-28 päivän välillä asiakkaan valinnan mukaisesti.

Pikavipeille ominaisesti olennainen tekijä näiden lainojen kohdalla on lainan todellinen vuosikorko, jonka perusteella kannattaa tehdä tarjolla olevien lainojen vertailua ennen lainan ottamista.

Usein todelliset vuosikorot lyhyille SMS pikavippi lainoille nousevat jopa satoihin prosentteihin, ja näissä lainakoroissa on suuria vaihteluja yrityksestä toiseen.

Usein lainan saannin edellytyksiin kuuluvat varsinkin Suomen kansalaisuus, ei häiriöitä luottotiedoissa, ja kännykkäliittymän omistus, josta tekstiviesti SMS lainan hakemukselle on jätetty, mutta edellytykset voivat myös poiketa näistä edellytyksistä.

SMS pikavippi lainaa etsivien lainanhakijoiden luottotiedot tarkistetaan tyypillisesti Suomen Asiakastieto Oy:stä tai muusta vastaavasta Suomessa toimivasta luottotietojärjestelmästä ja henkilötiedot tarkistetaan puolestaan väestötietojärjestelmästä.

Näiden lisäksi luottoyhtiöt voivat tehdä myös muita luottokelpoisuuden tarkistuksia.

Tekstiviesti SMS laina tyyppisiä pikavippejä tarjoavat Suomessa ainakin Vippiluotto, Osuusluotto, OKmoney, Reissuluotto, Idealaina, Etulaina, Kuningasvippi, Luottovippi, ja monet muut alalla toimivat yhtiöt.

Leave a Comment