Tuotto osake

Tuotto osake on tyypillisesti pörssissä noteerattu osake, joka on historallisesti maksanut korkeita osinkotuottoja omistajilleen.

Tällaisten oman pääoman erien kuvataan usein myös maksavan ei ainoastaan korkeita osinkoja, mutta tekevän niin säännöllisesti, ja usein tasaisesti kasvavin osingoin. Tämän kasvun odotetaan usein olevan suurempi kuin inflaatiovauhdin.

Usein tällaisten osakkeiden osingot ovat suuri osa osakkeeseen sijoittavan kokonaistuottoa.

Tuotto-osakkeelle (joskus käytetään myös tulo-osake nimeä) ei ole yhtä tiettyä pistettä osinkojen suhteen jonka jälkeen osaketta kutsuttaisiin tällä nimityksellä.

Lisätunnus merkkejä jotka auttavat tunnistamaan tällaisia osakkeita ovat alhainen osakkeen hinnan volatiliteetti (alhaisempi kuin osakemarkkinoiden keskimäärin) ja yli markkinoiden keskimääräisten osinkojen osinkotuotto taso.

Usein myös Yhdysvaltalaiset sijoittajat käyttävät mittaria, jolla osinkotuoton osakkeelle täytyy olla korkeampi kuin markkinoilla vallitseva vuotuinen tuotto 10-vuoden Yhdysvaltain joukkovelkakirjoille.

Tällaisilla tuotto osakkeilla on usein rajatut mahdollisuudet kasvaa tulevaisuudessa toimi-alallaan, jonka takia yritys tarvitsee keskimääräistä vähemmän pääomasijoituksia ja voi edelleen maksaa vuosittaisista tuloistaan suuren osan osinkoina omistajilleen.

Tuotto osakkeita voi löytyä mistä tahansa teollisuuden alalta, mutta usein tällaisia yrityksiä löytyy varsinkin kiinteistötoiminnasta (REITS), energia sektorilta, utiliteeteilta, luonnon resurssi teollisuudesta sekä finanssi instituutioiden keskuudesta.


Tuotto osakkeisiin sijoittavat yleensä sellaiset konservatiiviset sijoittajat jotka hakevat potentiaalia myös yritysten tulosten kasvusta.