Valuutanvaihto lentokenttä

Valuutanvaihto lentokenttä on usein vähemmän kannattavaa kuin esim. valuutanvaihto kaupunkien keskustoissa tai valuutan nosto pankkiautomaatilta.

Lentokenttien valuutanvaihtopisteet usein luottavat siihen tosiseikkaan, että niiden sijainti on optimaalisella paikalla lentomatkustajien kannalta. Tämä sijainti mahdollistaa isompien voittomarginaalien tavoittelun ja isompien palvelupalkkioiden käytön.

Usein valuutanvaihtopisteiden määrää kontrolloidaan rajusti, joka rajoittaa kilpailua lentokentillä valuutanvaihdolle.

Suosittuja yrityksiä jotka toimivat lentokentillä kautta maailman ovat mm. Travelex sekä Thomas Cook Foreign Exchange.

Jotta varmistuisit siitä että saat halvimman mahdollisen kurssin valuutallesi, kannattaa soittaa läpi sekä lentokentän valuutanvaihtopisteet että muut vaihtoehdot, kuten mihin kurssiin saat valuuttaa ulkomaiselta pankkiautomaatilta.

Helsinki-Vantaan lentokentällä on useampi valuutanvaihtopiste, joissa voit vaihtaa valuuttaa suosituimpiin valuuttoihin suoraan, ja harvinaisempiin tilaamalla etukäteen. Pisteitä on itse asiassa kaikissa ulkomaan terminaalin kolmessa kerroksessa. Näistä alimmassa kerroksessa toimii muun muassa Nordean valuuttapiste.

Nykyään voi valuutan myös tilata internetistä, ja jotkut valuuttaa järjestävät yritykset toimittavat valuutan jopa kotiin saakka, mutta valuutan haku konttorista on yleisempi toimintamuoto.


Jos tulet Helsingin lentokentälle lentokenttäbussilla Helsingin rautatientorilta, on hyvä muistaa että Rautatientorilla on Forex niminen valuutanvaihto yritys, jolta saat tunnetuimpia valuuttoja suhteellisen edulliseen vaihtokurssiin.

Leave a Comment