Valuutta vaihto

Valuutta vaihto on parasta miettiä hyvissä ajoin ennen matkaa ulkomaille, sillä eri tavoissa vaihtaa valuuttaa on huomattavia eroja hinnassa.

Parhaisiin tapoihin vaihtaa valuuttaa kuuluu yleensä valuutan nosto automaatilta ulkomailla, sillä automaattiottojen vaihtokurssit ovat tyypillisesti erittäin edullisia verrattuna valuutan vaihtoon erilaisissa valuutanvaihto pisteissä.

Ennen kuin päätät käyttää joko luotto tai pankki korttiasi tähän tarkoitukseen, sinun kannattaa ottaa yhteyttä pankkiin jonka pankki tai luotto kortti on kyseessä, jotta tiedät tarkalleen mitä vaihtokurssia yritys käyttää valuuttanostoissa ulkomailla.

Usein käytetty vaihtoehto valuutan vaihdossa on käyttää lentokentällä olevia valuutan vaihto pisteitä, mutta on hyvä huomioida että näiden valuutanvaihto kurssit ovat erittäin usein paljon huonommat kuin esimerkiksi mitä saisit kaupungin keskustoissa olevista pankeista tai valuutan vaihto pisteistä.

Tämä johtuu lähinnä siitä että näillä valuutan vaihto pisteillä ei ole kilpailua lentokentillä mikä asettaa ne asemaan, jossa ne voivat käyttää huonompia vaihtokursseja.

Myös pankit ovat usein edullinen tapa vaihtaa valuuttaa, ja ne kaupunkien keskustoissa ne kilpailevat edullisimman vaihtoehdon tittelistä.

Kaikkein huonoin vaihtoehto tyypillisesti on vaihtaa valuuttaa esimerkiksi hotelleissa, sillä niiden kursseihin on lisätty huomattava kate-osuus hotellille, jotta tälläinen palvelu olisi kannattavaa niille pienissä valuutta erissä.

Se mitä missään olosuhteissa EI kannata tehdä, on vaihtaa valuuttaa ulkomailla kadulla valuuttaa kaupittelevien henkilöiden kanssa. Minimissään näissä kaupoissa joudut huijatuksi joko väärällä rahalla tai valuutan summalla, ja pahimmillaan on tapauksia joissa ihmisiä on mukiloitu sekä ryöstetty heidän kaivaessaan valuutan esiin vaihtamista varten.

Monet vaihtavat kuitenkin suurimman osan valuuttatarpeistaan jo ennen matkalle lähtemistään, sillä kotimaan pankit usein antavat edullisempia valuuttakursseja jos tilaat esimerkiksi netistä valuutat ja otat ne mukaasi esim. lentokentän pankin toimipisteestä.

On hyvä kuitenkin muistaa että joka kerta kun vaihdat valuuttaa euroista ulkomaan valuuttaan ja takaisin, häviät rahaa, vaihtokursseista ja palvelumaksuista johtuen. Edullisimmin siten pääset suunnittelemalla matkabudjetin mahdollisimman tarkasti, ja käyttäen edullisimpia valuutanvaihto vaihtoehtoja.

Leave a Comment