Valuuttamuunnin Suomen Pankki

Valuuttamuunnin Suomen Pankki palvelun avulla näet kaikki tärkeimmät EKP:n julkaisemat euron viitekurssit forex-markkinoilta.

Euroopan Keskuspankki ottaa kurssit valuuttamarkkinoiden kaupankäynnistä ja sen kautta klo 15:15 Suomen aikaa pidettävän keskuspankkien puhelinkokouksen aikana sovitusta keskikurssista.

Taulukot Suomen Pankin nettisivuilla päivitetään päivittäin (Suomen aikaa) noin klo 15:50.

Viitekurssit julkaistaan TARGET2 (EU:n interbank maksujärjestelmä) aukiolopäivinä.

Suomen Pankki valuuttakurssit

Suomen Pankin (suomenpankki.fi) kautta voit tarkastella uusimpia (ja historiallisia) valuuttakursseja erilaisissa muodoissa.

Perusnäkymänä palvelussa ovat uusimmat valuuttakurssit, taulukkona EKP:n markkinoilta fiksaamasta kaupankäynnin keskihinnasta.

Nopein tapa saada samat uusimmat valuuttakurssit Suomen Pankin kautta, heti kun ne julkaistaan, on tilata valuuttakurssit RSS 2.0 syötteenä, vaikkapa tietokoneesi työpöydällä olevaan RSS-lukijaan (itse käytän Snarfer-nimistä desktop-ohjelmaa).

Kaikkien valuuttakurssien ohella voit tilata RSS-syötteen vain sinua kiinnostavasta valuuttakurssista, esimerkiksi päivittäisen EUR/SEK kurssin.

Voit ladata koneellesi uusimmat valuuttakurssit myös PDF-muodossa.

Jos työskentelet asiakkaiden kanssa valuuttakaupan alalla, tämä hyvässä järjestyksessä ja näytettävässä kunnossa oleva PDF-tuloste valuuttakursseista saattaa helpottaa asiakkaiden kanssa kommunikointia.

Samaan tapaan, jos treidaat valuuttamarkkinoilla itsenäisesti tai investointipankin tiliin, sinua saattaa kiinnostaa myös Suomen Pankin julkaisemat tiedonannot valuuttakurssipolitiikasta.

Valuuttakurssipolitiikan tiedonannoista mielenkiintoisia ovat varsinkin julkaisut valuuttainterventioiden suhteen. Valuuttainterventioilla pyritään vaikuttamaan euron markkinahintoihin.

Myös tiedonannot valuuttavarannon (jotka ovat käytännössä keskuspankin kassana valuuttainterventioita varten) koon suhteen ovat tärkeitä tässä suhteessa, sillä voit johtaa näistä tiedonannoista päätelmiä keskuspankin interventiopolitiikan aktiviteetin suhteen.

Mikäli teet tutkimusta valuuttakursseista, esimerkiksi FX trading-strategiaa varten, voit ladata koneellesi, mm. Excel-taulukkoon, EUR valuuttakursseja vuodesta 1999, ja Suomen markkaan liitettyjä kursseja periodille 1990-98.