VISA asiakaspalvelu – pankkisi & Nets Oy

Tärkeimpiin VISA asiakaspalvelu muotoihin ja numeroihin sisältyvät kortin sinulle myöntäneen pankin oma asiakaspalvelu sekä maksuliikennettä hoitavan Nets Oy:n (entinen Luottokunta) tarjoamat asiakaspalvelut.

VISA luottokorttia käytettäessä eteen saattaa tulla useita erilaisia tilanteita, joissa sinun tarvitsee olla yhteydessä kortin asiakaspalveluun.

Suuressa osassa tapauksissa voit ottaa yhteyttä joko suoraan pankkisi (Nordea, Osuuspankki, Säästöpankki, S-Pankki, Danske Bank, jne.) asiakaspalveluun tai vaihtoehtoisesti VISA:n Suomen maksuliikenteen hoitajaan, Nets Oy:hyn.

VISA asiakaspalvelu.
Alla on Nets Oy:n antamat ohjeet ja asiakaspalvelun puhelinnumerot yleisimpiä Visaan liittyviä ongelmatilanteita varten.

Mitä tehdä, kun luottokorttisi on kadonnut / varastettu?

Kun sinulle myönnetään luottokortti rahoituslaitoksen tai pankin toimesta, saat ohjeet mitä tehdä, jos korttisi katoaa tai se varastetaan. Näihin ohjeisiin kannattaa tutustua etukäteen ja niiden palvelunumerot kannattaa laittaa ylös varmaan paikkaan.

Korttisi kadotessa / sen joutuessa varastetuksi, sinun tulee toimia nopeasti, ilmoittaen tapahtumasta heti Visa asiakaspalvelu – Nets Oy:n korttien sulkupalveluun:

  • kotimaassa puh. 020 333, ulkomailta puh. +358 20 333
  • kotimaassa myös puh. 0800 1 2400,  ulkomailta puh. +358 800 1 2400
  • Faksi 09 6964 9000

Sulkupalvelunumerot ovat avoinna 24 h vuorokaudessa, 7 päivää viikossa.

Kun olet hoitanut kortin katoamisen ilmoittamisen sulkupalveluun, sinun kannattaa tarkistaa korttitapahtumasi joko verkkopankistasi (mikäli sen ominaisuuksiin kuuluu Visa-kortin tapahtumakysely) tai vaihtoehtoisesti soittamalla Nets Oy:n Visa-asiakaspalveluun.

Ota huomioon näitä tapahtumia arvioidessasi että kortilla tehdyt tapahtumat kirjautuvat muutaman päivän viiveellä.

Sulkupalveluiden ohella Nets Oy:llä on olemassa Help Line -hätäpalvelut, jossa hoidetaan muita kiireellisiä luottokorttiisi liittyviä asioita, mutta EI laskutukseen liittyviä asioita.

Help Line -hätäpalvelunumero on avoinna 24 h, mutta sen kautta ei voida hoitaa laskutukseen liittyviä asioita.

  • Help Line puh. 09 696 4696, ulkomailta +358 9 696 4696

Miten toimia, kun huomaat virheellisiä korttitapahtumia korttitililläsi?

Jos huomaat VISA -korttisi tilillä olevan virheellisiä tapahtumia, saat ne korjattua olemalla yhteydessä korttisi myöntäneeseen pankkiin ja sen asiakaspalveluun, tai vaihtoehtoisesti Nets Oy:n asiakaspalveluun.

VISA luottokortti.Nets Oy -verkkosivuilta löytyy oikaisupyyntöä varten tarvittava oikaisupyyntölomake.

Voit tehdä oikaisupyynnön joko kirjallisesti Nets Oy:n pdf-lomakkeella tai sähköisellä lomakkeella, jolloin allekirjoitat lomakkeen henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Sähköisen lomakepalvelun tarjoajana toimii Signom Oy. Muissa kuin teknisissä ongelmatilanteissa sinun tulee olla kuitenkin yhteyden Netsiin. Huomaa, että jos olet lähettänyt oikaisupyynnön jo pankin kautta, ei sinun tarvitse lähettää sitä uudestaan sähköisesti Netsin/Signomin kautta.

Jotta voisit oikaista virheelliset korttitapahtumat mahdollisimman vaivattomasti, sinun kannattaa:

  • tarkastaa VISA tapahtumat aina heti laskun saatuasi
  • säilyttää korttitositteet laskun tarkastamiseen saakka
  • ottaa yhteyden Visa-asiakaspalveluun heti, jos löydät laskulta epäselvän tai ylimääräisen veloituksen (huomioi kuitenkin, että laskulla näkyvä veloittajan nimi ei usein vastaa asiointiliikkeen nimeä)

Nets Oy:n peruspalvelu VISA-korttien suhteen toimii numerossa (09) 6964 603, joka on avoinna ma-pe 8-20.

VISA asiakaspalvelu – Kuinka saat muutettua VISA -luottokorttisi luottorajaa?

Muutoksia VISA kortistasi löytyvään luottorajaan tekee aina se taho, joka on myöntänyt sinulle kyseisen luottokortin (joka on yleensä oma pankkisi).

Yleensä nämä muutosperusteet on lueteltu Visa -korttisi sopimusehdoissa, ja perusteet ovat useimmiten sekä kortinmyöntäjä- että tuotekohtaisia erovaisuuksien suhteen.

Muutos luottorajaan saattaa useinkin olla mahdollista tehdä suoraan pankkisi verkkopankissa, mutta voit tehdä sen myös käymällä henkilökohtaisesti pankkisi konttorissa tai soittamalla pankkisi puhelinpalveluun (tai Visa-asiakaspalveluun).

Yksityiskohtaiset tiedot siitä, miten voit tehdä tämän muutoksen, saat ottamalla yhteyttä korttisi myöntäneen tahon asiakaspalveluun.

Muita yleisiä syitä ottaa yhteyttä Visa asiakaspalvelu henkilökuntaan

Yksi yleisimmistä syistä ottaa yhteyttä Visaan ja luottokortin myöntäneeseen pankkiin on se, että asiakas ei pysty maksamaan Visa-laskuaan.

Tällaisissa tapauksissa kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluun mahdollisimman pian laskun saamisen jälkeen, jonka jälkeen mahdollisesti (kortin tyypistä riippuen) maksuohjelmaan voidaan tehdä minimilyhennyksen muutos tai maksusopimus.

Voit suunnitella päivittäin VISA kortin kautta tapahtuvaa rahankäyttöäsi joko soittamalla VISA asiakaspalveluun, tai käyttämällä pankkisi verkkopankin VISA-tapahtumakyselyä.

Mikäli ongelmasi liittyvät siihen, että et muista VISA laskusi viitenumeroa tai maksun saajan tilinumeroa, voit tarkistaa ne vanhoista laskuistasi, sillä ne ovat korttitilikohtaisia, ja pysyvät samoina.

Jos olet puolestaan unohtanut korttisi PIN-numeron, saat uuden PIN-numeron ottamalla yhteyttä omaan, kortin myöntäneeseen pankkiisi. Poikkeuksena tähän on Hypo pankin VISA -kortti, johon voit tilata PIN-koodin myös suoraan Nets Oy:n Visaan liittyvästä asiakaspalvelusta.


Jos sinulla on muita korttisi liittyviä kiireellisiä asiakaspalvelu kyselyitä, tätä varten löytyy jo yllämainittu 24 tuntia vuorokaudessa avoimena oleva “Help Line” -numero, joka toimii puhelinnumerossa (09) 696 4696 kotimaassa, sekä ulkomailta soitettaessa +358 9 696 4696.