Visa Electron luottokortti (käyttö päättyy 2021-2024)

Visa Electron luottokortti on VISA:n käteiskortti, jolla voit maksaa ostoksiasi netissä ja myyntipisteissä, sekä nostaa rahaa automaateilta käteiseksi.

PÄIVITYS 2021: Kansainvälinen korttiyhtiö Visa on päättänyt lopettaa Electron-kortit vuoden 2024 alussa. Samaan aikaan myös kotimaisten pankkien, kuten Osuuspankin Visa Electron -korttien käyttö päättyy (OP-Visa Electron -korttien käyttäjät saavat automaattisesti uuden Electronin korvaavan kortin vuosien 2021–2024 aikana).

Vaikka Electron on VISA:n tuote, siitä ei löydy luotto-ominaisuutta. Luoton sijasta käteisnostoistasi ja ostoistasi varataan kate suoraan pankkitililtäsi, joten kortti toimii samaan tapaan kuin Debit pankkikortti.

Kortti esiteltiin markkinoille VISA:n toimesta vuonna 1985, sisarkortiksi VISA Debit kortin rinnalle.

Avainero Electron ja VISA Debit kortin välillä on se, että Visa Electron maksuissa ostolle täytyy aina olla varmistettavissa oleva kate. Siten Electroniin liitetyn tilin rahamäärä voida ylinostaa luottolimiitin puolelle, kuten joissakin Debit korteissa on mahdollista tehdä.

Tämän takia ota huomioon, että jos yrität tehdä ostoksia netin ulkopuolella Electron kortilla, maksupäätteessä täytyy olla live-yhteys Electron pankkitilivarmennukseen.

Kun haet Electron korttia, määrittelet samalla vuorokausikohtaiset nosto- ja maksurajat kortin käytölle. Voit tietysti muuttaa näitä rajoja myös jälkikäteen joko verkkopankissa, kortin myöntäneen pankkisi konttorissa, tai pankin asiakaspalvelussasta.

Nykyään Visa Electroniin voi liittää K-Plussa-ominaisuuden, joka on kätevä tapa saada lisäetuja kortista, jos käytät sitä päivittäisostosten tekemiseen.

Visa Electron luottokortti

Nettikauppojen suosion takia yksi parhaimmista Visa Electron kortin eduista on sen mahdollisuus käyttää luottokortin tavoin verkkomaksamiseen, joka on mahdollista kun rekisteröit kortin ensin verkkomaksukelpoiseksi.

Etuihin kuuluu myös se, että Electron korttia voi hakea myös alle 18-vuotias, edunvalvojan (vanhemmat) seurassa tehdyn hakemuksen kautta.

Ennenkuin haet korttia, tutustu tarkkaan kortin käyttöehtoihin ja sen käytön kuluihin.

Näihin käytön kuluihin kuuluvat esimerkiksi käteisnostoista perityt palkkiot, varsinkin jos nostat esimerkiksi Nordeasta hankitulla kortilla käteistä muista kuin Otto. automaateista.

Samoin ulkomailla tehdyistä automaattinostoista (varmista että automaatista löytyy VISA tunnus) veloitetaan aina nostopalkkio pankkitililtäsi, jonka määrä on huomattava (tätä kirjoittaessa EUR 2 per nosto plus +2,5 % noston summasta).

Lisäksi yli 18-vuotiaalta peritään normaali-oloissa kuukausimaksu (jotkin pankit eivät peri tätä maksua tietyntyyppisiltä kanta-asiakkailtaan).


VISA Electron luottokortti on mahdollista saada käytännössä kaikkien suomalaisten pankkien asiakkaana, Nordean ohella muun muassa Säästöpankista, Danske Bankista, Aktiasta, ja Osuuspankista.