Voiko ASP tilin siirtää pankista toiseen?

Yleisimpiin kysymyksiin ASP tileihin liittyen on se, voiko ASP tilin siirtää pankista toiseen?

ASP-tilin siirtämiseen voi olla joukko erilaisia syitä, joista tärkeimmäksi on muodostunut käytännössä se, mitä korkotasoa ASP-pankki käyttää ASP-lainalle ja mitä lisäkorkoa se maksaa säästöille.

Näistä lisäkorko on määritelty asuntosäästöpalkkiolain asetuksissa 2%-4% tasolle, minkä takia esimerkiksi saatat haluta siirtää ASP-tilisi pankista, joka lupaa 2% lisäkoron pankkiin, joka lupaa säästöille 4% lisäkoron (joka maksetaan ensiasunnon oston jälkeen).

Lisäkorkoa tärkeämpi tekijä tilin siirrossa on usein ASP-lainan korko, jonka pankit saavat määritellä vapaasti, mutta jonka tulee ASP-järjestelmän puitteissa olla alempi kuin muiden pankin ensiasunnon ostoon tarkoitettujen lainojen.

Voit ottaa ASP-lainan jostakin muusta pankista kuin missä sinulla on ASP-tili, mutta tämän tilien siirron tulee olla valmis ensiasunnon kaupantekohetkellä.

ASP-tilin siirto pankista toiseen

Ennen kuin vaihdat ASP-tilipankkiasi, sinun kannattaa vertailla kaikkia ASP-tiliin ja ASP-lainaan liittyviä kuluja ja kustannuksia toisiinsa, että varmasti saat parhaan kokonaistarjouksen markkinoilta.

Lainan kuluihin koron ja pankin korkomarginaalin ohella saattaa kuulua erilaisia lainan hoitokuluja, palvelumaksuja, jne.

Voit aloittaa ASP-tilin siirron pankista toiseen ottamalla yhteyttä sekä vanhan pankkisi että tulevan uuden ASP-tilipankkisi asiakaspalveluun, jotka antavat tarkemmat ohjeet, kuinka etenet tilinsiirrossa.

Lain mukaan aikaisemman ASP-tilipankin velvollisuuksiin kuuluu lähettää vastaanottavalle ASP-tilipankille kaikki ne historiatiedot, jotka liittyvät tiliin ja sillä oleviin talletuksiin.