XTB valuutta- ja CFD-välittäjä

Brittiläinen XTB on maailman neljänneksi suurin pörssilistattu valuutta- ja CFD-välittäjä, jolla on 13 toimiston verkosto eri puolilla maailmaa, mukaanlukien Britannia, Saksa, Ranska, Puola, ja Turkki.

Laajan asiakasverkostonsa ansiosta XTB:n toimintaa sääntelevät ja valvovat useat maailman suurimmista julkisista finanssivalvonta-organisaatioista, kuten Financial Conduct Authority (FCA, Iso-Britannia), KNF (Puola), Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin, Saksa), sekä Capital Markets Board of Turkey (CMB, Turkki).

XTB valuutta-ja CFD välittäjä.

Luotettavan toimintataustansa ohella XTB on saavuttanut tukevan jalansijan CFD-ja valuuttatreidaajien keskuudessa asiakaslähtöisyytensä takia – mukaanlukien helppokäyttöinen ja edistynyt kaupankäyntiohjelmisto, henkilökohtainen asiakastuki, sekä laaja koulutustoiminta aloittelevien treidaajien ja sijoittajien auttamiseksi.

XTB panostaa etenkin pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin aktiivitreidaajiensa osalta, minkä vuoksi kullakin XTB:n asiakkaalla on oma henkilökohtainen tilimanagerinsa, jonka rooli on tukea asiakasta läpi treidaamiseen liittyvän käyttöönoton ja jatkuvan menestyvän toiminnan.

Yhtiön asiakastukitiimi on saavutettavissa yleisellä tasolla 24 tuntia vuorokaudessa, sunnuntaista perjantai-iltaan saakka (eli käytännössä valuuttamarkkinoiden aukioloaikojen puitteissa).

Koska XTB on Britannian FCA-organisaation sääntelemä ja valvoma, yhtiö pitää asiakasvarallisuuden täysin eritellyllä tilillä, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että firman oma varallisuus ja asiakastilien rahat eivät ole sekoittuneena keskenään.

XTB on teknologiansa kehittämisessä ottanut huomioon niin perustreidaajat kuin ammattimaisemmin alalla toimivat tahot.

Asiakkuuden myötä pääset käsiksi vähittäismarkkinoiden puitteissa suhteellisen nopeisiin kaupan toteutumisiin (tätä kirjoitettaessa keskimäärin 85 millisekunttia), edistyneisiin graafityökaluihin, live-markkinakommentaareihin, ja taloudelliseen kalenteriin.

Kauppaa XTB:n kautta on mahdollista käydä monella eri alustalla, kuten älypuhelimet, pöytätietokoneet, läppärit, sekä tablet-tietokoneet.

Reaaliaikaisen tehokkaan kaupankäynnin ohella XTB on panostanut backoffice-tyyppisiin analyysityökaluihin, joilla voit mm. analysoida kaupankäyntisi tilastoja ja löytää parannuksen alueita ja tutkia toteutuneita riski-tuottosuhteita Trader’s Calculator -ohjelmiston kautta.

XTB asiakkuus avaa kaikkiaan (CFD-tuotteiden kautta) yli 3 000 finanssituotetta ja -markkinaa, joukossa valuutat, indeksit, hyödykkeet, ja yksittäiset osakkeet.

Voit käyttää kaupankäyntiisi korkeitakin vipuja, mikä mahdollistaa suurempien positioiden ottamisen pienilläkin pääomilla, joka tietysti myös lisää samassa suhteessa treidaamisen riskiä. Vivun käytön rajat ovat tuotekohtaisia, ja voit tarkistaa ne XTB:n nettisivuilta, mutta maksimissaan voit käyttää 200:1 vipua (eli marginaalitalletus on minimissään 0,5 % position arvosta).

XTB ei peri välityspalkkioita CFD-tai valuuttakaupankäynnistä, mikäli tilityyppisi on Basic tai Standard -tili. Näissä tilityypeissä yhtiön ansaintalogiikka perustuu bid-ask spreadin leveyteen, joka on Basic tilissä kiinteä ja kaikkein levein, ja kelluva mutta PRO tiliä leveämpi Standard-tilin suhteen.

Aktiivisille treidaajille tarkoitetun PRO tilin keskimääräiset bid-ask spread noteeraukset ovat kaikkein tiukimpia, mutta näihin tileihin kuuluvat mukaan XTB:n veloittamat välityspalkkiot.

Suosituimpia markkinoita XTB:n asiakaskunnan keskuudessa ovat (ja näillä markkinoilla bid-ask spreadit ovat tiukimmat myös Basic ja Standard tilien osalta) mm. GBP/USD, EUR/USD, USD/JPY, USD/CHF, EUR/GBP, UK100 indeksi, DE30 indeksi, US30 indeksi, US100 indeksi, US500 indeksi, kulta, hopea, öljy, WTI-öljy, maakaasu, American Airlines, Apple Inc, Amazon.com Inc, Alibaba, Facebook, sekä tarjolla olevat ETF-rahastot.

Paras tapa tutustua XTB:n palveluihin on avata yhtiön nettisivujen kautta demo-tili, jolla pääset treidaamaan koemielessä strategiaasi ilman, että oikeaa rahaa on riskeerattuna. Demo-tili ei velvoita avaamaan varsinaista asiakastiliä myöhemmin.

XTB panostaa asiakkaidensa koulutukseen, joten jos jokin osa-alue valuutta-tai CFD-kaupankäynnistä on sinulle vieras, sinun kannattaa tutustua yhtiön tarjoamaan (englanninkieliseen) koulutusmateriaaliin, josta löytyy selityksiä niin kaupankäynnin tehostamisen kuin alan ohjelmistojen optimaalisen hyödyntämisen puolesta.